Κοντινό πλάνο σταγόνας νερού

Η Gardena στηρίζει τη UNICEF

Gardena_supports_UNICEF01_mobile
A girl walking through the desert with a camel

Φανταστείτε ότι δεν έχετε πρόσβαση σε νερό στο σπίτι. Κάθε μέρα, πρέπει να περάσετε ώρες ταξιδεύοντας για να συλλέξετε νερό από ένα μακρινό ποτάμι και, όταν φτάσετε εκεί, το νερό δεν είναι καν καθαρό. Ιδιαίτερα για τα παιδιά, αυτό σημαίνει ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Η Aysha από την Αιθιοπία είναι ένα τέτοιο παιδί. Αυτή είναι μια μέρα στη ζωή της...

Η ιστορία της Aysha δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. " αλλαγή του κλίματος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η αυξανόμενη αστικοποίηση σημαίνουν ότι οι οικογένειες στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου υποφέρουν όλο και περισσότερο από έλλειψη νερού και δεν έχουν πρόσβαση σε καλές εγκαταστάσεις υγιεινής.

Maedchen-Niger---Wettelsa

Σύμφωνα με τη UNICEF, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, περίπου 770 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν βασική παροχή πόσιμου νερού. Σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός - πάνω από 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι - δεν διαθέτουν ασφαλείς εγκαταστάσεις υγιεινής.

Κάθε μέρα, περισσότερα από 700 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν και προκαλούνται από μολυσμένο νερό ή έλλειψη εγκαταστάσεων υγιεινής.

Το νερό είναι ένας πολύτιμος πόρος που πρέπει να χρησιμοποιείται υπεύθυνα και με ουσιαστικό τρόπο. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι ακόμη και ζήτημα ζωής και θανάτου: Το καθαρό νερό, οι τουαλέτες και οι καλές πρακτικές υγιεινής είναι απαραίτητες για την επιβίωση και την ανάπτυξη των παιδιών.

© Ρικάρντο Μάγιερ / Shutterstock.com