Ένα άτομο που κρατά κάποιο χώμα με ένα δενδρύλλιο

Βιωσιμότητα & Δέσμευση

Φέρνοντας πιο κοντά τους ανθρώπους και τη φύση

Όλοι αισθανόμαστε τις συνέπειες που επιφέρει η κλιματική αλλαγή στην καθημερινή μας ζωή και συνειδητοποιούμε ότι η συμπεριφορά μας έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας, απλώς και μόνο επειδή η κηπουρική έχει να κάνει με τη φύση. Ως η κορυφαία μάρκα κηπουρικής, είναι ευθύνη μας να ενεργούμε συνειδητά. Μαζί με τους καταναλωτές, τους πελάτες και την κοινωνία μας, πρέπει να αυξήσουμε τις φιλοδοξίες μας και να δράσουμε ταχύτερα ως απάντηση στην απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι μόνο μαζί. Ως εταιρεία του Ομίλου Husqvarna, η GARDENA συμμετέχει στο πρόγραμμα βιωσιμότητας σε επίπεδο ομίλου "Sustainovate", το οποίο, ως στρατηγική προσέγγιση, στοχεύει σε καινοτομίες που φέρνουν τους ανθρώπους και τη φύση πιο κοντά.

Quote Pär Äström
SDGs

Ευθυγράμμιση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών

Μέσω της δέσμευσής μας, υποστηρίζουμε ένα ευρύ φάσμα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), οι οποίοι καταδεικνύουν ένα σχέδιο 17 σημείων για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας, την καταπολέμηση της ανισότητας και της αδικίας και την προστασία του πλανήτη έως το 2030. Η επίτευξη αυτών των παγκόσμιων στόχων απαιτεί σημαντικές προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, ιδίως στις επιχειρήσεις, οι οποίες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας αλλαγής. Στον Όμιλο Husqvarna, η μεγαλύτερη συμβολή μας στους στόχους έγκειται στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των λειτουργιών, στη συμβολή σε θετικές αλλαγές κατά μήκος της αλυσίδας αξίας και στη συμμετοχή μας στην κοινωνία γενικότερα.

Η δέσμευσή μας για ένα καλύτερο μέλλον

04_01_Globalcompact

Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών είναι μια έκκληση προς τις εταιρείες να ευθυγραμμίσουν τις λειτουργίες και τις στρατηγικές τους με τις οικουμενικές αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς και να αναλάβουν δράσεις που προωθούν κοινωνικούς στόχους, όπως οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης.

04_02_Sciencebasedtargets

Επιστημονικά τεκμηριωμένοι στόχοι

Η πρωτοβουλία Στόχοι που βασίζονται στην επιστήμη βοηθά τις εταιρείες να θέσουν στόχους σύμφωνα με την κλιματική κατάσταση. Οι στόχοι αυτοί έχουν ως στόχο να παράσχουν στις εταιρείες μια σαφώς καθορισμένη πορεία για τη μείωση των εκπομπών σύμφωνα με τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού.

04_03_BusinessA

Επιχειρηματική φιλοδοξία 1.5 °C

Το Business Ambition 1.5 °C είναι μια πρωτοβουλία του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ. Η πρωτοβουλία καλεί τις εταιρείες να συμβάλουν στον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 °C, γεγονός που με τη σειρά του απαιτεί από αυτές να θέσουν επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους εκπομπών.

04_04_CDP

Έργο Γνωστοποίησης Άνθρακα

Το CDP είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο σύστημα γνωστοποίησης για επενδυτές, εταιρείες, πόλεις, πολιτείες και περιφέρειες για τη διαχείριση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων. Το σύστημα λειτουργεί για πάνω από 20 χρόνια.

04_05_CLC

Συνασπισμός ηγεσίας για το κλίμα

Το Climate Leadership Coalition είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό δίκτυο για το κλίμα στην Ευρώπη. Τα μέλη προσπαθούν να είναι μεταξύ των ηγετών των αντίστοιχων τομέων τους όσον αφορά τη φιλοδοξία μετριασμού της κλιματικής αλλαγής. Στηρίζει τους ηγέτες για το κλίμα ανταλλάσσοντας βέλτιστες πρακτικές, προσεγγίσεις πολιτικής και στρατηγικές και συμμετέχοντας στην ανάπτυξη περιφερειακής και παγκόσμιας πολιτικής.

Sustainovate 2025

Sustainovate – το πρόγραμμα βιωσιμότητάς μας

Αυτό είναι το Sustainovate  – το σχέδιό μας να οδηγήσουμε τη βιομηχανία μας στη μετάβαση σε μια οικονομία έξυπνη ως προς τους πόρους. Μέσω της Sustainovate, προκαλούμε τους εαυτούς μας και εμπνέουμε άλλους να μεταμορφωθούν και είμαστε πρωτοποριακές λύσεις για την αποτελεσματικότητα της σταδιακής αλλαγής και την εξυπνότερη χρήση των πόρων.

Η Sustainovate αξιοποιεί τρεις ευκαιρίες για αλλαγή - Άνθρακας, Κυκλική και Άνθρωποι - και τρεις στόχους έως το 2025 που καθοδηγούν τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε. Μας δίνουν ευκαιρίες να υποστηρίξουμε τη μετάβαση σε ένα ενεργειακό μείγμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, να πρωτοπορήσουμε σε τρόπους για να προσφέρουμε μεγάλη αξία στους πελάτες μέσω λύσεων κυκλικής οικονομίας και να εμπνεύσουμε και να εμπλέξουμε τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας να κλιμακώσουν τον θετικό μας αντίκτυπο.

Τι έχουμε επιτύχει ως Όμιλος Husqvarna

Οι στόχοι μας για το τέλος του 2025 χρησιμεύουν ως οδηγός για τη μέτρηση της διαφοράς που κάνουμε. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση επίτευξης των στόχων μας.

carbon-32%

Άνθρακας: -32% απόλυτη μείωση των εκπομπών CO2 από το 2015

circular-innovations

Εγκύκλιος: 10 κυκλικές καινοτομίες που έχουν δρομολογηθεί μέχρι στιγμής (1.1.2020-31.3.2023)

reachedPeople

Άτομο/α: 572.000 καταναλωτές και συνάδελφοι έχουν φτάσει μέχρι στιγμής (1.1.2020-31.3.2023)

letsRethinkTogether

ReTh!nk

Πώς μπορείτε να συνεισφέρετε

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά

Οι ενθουσιώδεις κηπουροί σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά για να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ζωντανούς χώρους πρασίνου. Με αυτόν τον τρόπο, προωθούν επίσης τη βιοποικιλότητα, την υγεία, τον καθαρό αέρα και ένα βελτιωμένο τοπικό κλίμα.

Κήποι, μπαλκόνια και βεράντες, αλλά και στέγες σπιτιών και γκαράζ, αυλές, κάθετα φυτεμένοι τοίχοι ή ένα μικρό σημείο στο περβάζι ή τις σκάλες είναι ανθισμένα δώρα για τη φύση και τους ανθρώπους. Όλοι και κάθε μικρό φυτεμένο σημείο μπορεί να συνεισφέρει.

Οι χώροι πρασίνου χρειάζονται νερό για να ανθίσουν. Η συνετή χρήση του πολύτιμου πόρου μας είναι το κλειδί - επειδή κάθε σταγόνα μετράει.

Rethink

Κάντε χώρο για περισσότερο πράσινο

Εξερευνήστε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε χώρους πρασίνου και πώς να τους φροντίσετε με προσεκτικό τρόπο, χρησιμοποιώντας πόρους όπως το νερό με σύνεση.

Τα ορόσημα μας

Η βιωσιμότητα ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων μας. Εξερευνήστε τα ορόσημα στην ιστορία της εταιρείας μας.

 • 1977: GARDENA combisystem: μία λαβή - πολλά συνημμένα
 • 1979: Μη χρήση χρωμάτων λάκας για αποφυγή ρύπων
 • 1982: Multi-Click: ένας κινητήρας για οκτώ διαφορετικές συσκευές σύνδεσης
 • 1990: Σύστημα εναλλάξιμων μπαταριών V12: μία μπαταρία για πολλές συσκευές
 • 2020: Power for All Alliance: μία μπαταρία για διαφορετικά εργαλεία σε διαφορετικές μάρκες
 • 2022: EcoLine: Προϊόντα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά
 • 1985: Πρώτη εκτόξευση: υπολογιστής άρδευσης με αισθητήρες υγρασίας για ακριβή προσδιορισμό των απαιτήσεων σε νερό
 • 1990: Αποδοτική χρήση του νερού με την πρώτη γενιά Micro-Drip-System
 • 2006: Αισθητήρες υγρασίας εδάφους με βελτιωμένη τεχνολογία
 • 2016: Έξυπνο σύστημα GARDENA: αποτελεσματικό πότισμα μέσω έξυπνου ελέγχου
 • 2020: Έξυπνο σύστημα GARDENA: βελτιστοποιημένα χρονοδιαγράμματα άρδευσης λαμβάνοντας υπόψη την τοπική πρόγνωση καιρού και τις ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου
 • Ετήσια πιστοποίηση κατά ISO 9001
 • Από το 2005: πιστοποίηση αλυσίδας επιτήρησης FSC®
 • Από το 2005: Περιβαλλοντική διαχείριση κατά ISO 14001

Από τον Ιανουάριο του 2017, οι γερμανικές εγκαταστάσεις στο Ulm, το Heuchlingen και το Niederstotzingen τροφοδοτούνται με 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Το καθεστώς αυτό επιτεύχθηκε επίσης στις τσεχικές τοποθεσίες στο Třinec το 2017, με το Vrbno να ακολουθεί το επόμενο έτος.

Από το 2021, το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθεύεται σε όλες τις εγκαταστάσεις λειτουργίας της Gardena προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Το 2023, οι νεοαποκτηθείσες τοποθεσίες Orbit άλλαξαν επίσης στην αγορά 100% πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

Certified standards

Πιστοποιημένα πρότυπα

Επιλέγουμε προσεκτικά τις πρώτες ύλες μας και οι λειτουργίες μας ελέγχονται σύμφωνα με τα πρότυπα ISO.

Διαβάστε την έκθεση βιωσιμότητας

Από το 2016, ο Όμιλος Husqvarna αναφέρει συγκεκριμένα την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Sustainovate, την προσέγγιση του Ομίλου Husqvarna για την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στην επιχείρηση και τους στόχους του έως το 2025.

Διαβάστε περισσότερα στην έκθεσή μας navigate_next