VQ-599392
01_people-badge

Οι άνθρωποί μας

Ο στόχος μας για το 2025

Στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση για τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Ως εκ τούτου, εμπνέουμε τις ομάδες μας και τους καταναλωτές μας να υιοθετήσουν βιώσιμες συμπεριφορές - είτε στην εργασία, στην καθημερινή τους ζωή ή στον κήπο τους.

  • Ενθαρρύνουμε τις αλλαγές συμπεριφοράς μεταξύ των ανθρώπων μας για να κάνουμε το Τμήμα μας ακόμα πιο ποικίλο, με ένα εξαιρετικά αφοσιωμένο και υγιές εργατικό δυναμικό.

  • Εκπαιδεύουμε όλους τους υπαλλήλους μας να εμπνέουν ατομικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων βιωσιμότητας. Δίνουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές μας να καθιερώσουν βιώσιμες συνήθειες κηπουρικής με τις καινοτόμες λύσεις προϊόντων μας, τις εμπνευσμένες συμβουλές μας και τις προσφορές υπηρεσιών.

  • Έχουμε μακροχρόνια συμμετοχή στις ευαισθητοποίηση του κόσμου ως μέρος της κοινωνικής μας ευθύνης.

Μέχρι το 2025, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε 5 εκατομμύρια καταναλωτές και συναδέλφους να κάνουν βιώσιμες επιλογές.

Employees

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΣ

Εσωτερική ευαισθητοποίηση όλου του εργατικού δυναμικού μας σχετικά με το θέμα της βιωσιμότητας

Ευαισθητοποίηση για τη βιωσιμότητα

Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης βιωσιμότητας σε επίπεδο εργαζομένων είναι το εμβληματικό μάθημα στο νέο μας "Παγκόσμιο Ταξίδι Μάθησης" για τη Βιωσιμότητα. Έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκει όλους τους υπαλλήλους μας και να πυροδοτεί συζητήσεις σχετικά με τις ενέργειες που μπορεί να αναλάβει κάθε άτομο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλων προκλήσεων βιωσιμότητας.

Διαφορετικότητα & Συμπερίληψη

Ορίζουμε τη διαφορετικότητα με την ευρύτερη έννοια, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, της φυλής, της εθνικότητας, του φύλου, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της πολιτιστικής ταυτότητας, της αναπηρίας και των συνολικών εμπειριών ζωής. Είναι σημαντικό ότι περιλαμβάνει επίσης την ποικιλομορφία της σκέψης. Τρεις στόχοι μας βοηθούν να διαμορφώσουμε έναν ποικιλόμορφο και χωρίς αποκλεισμούς οργανισμό:

  • Διαφορετικότητα στις ομάδες μας

    : Μετρώντας τη συνολική ποικιλομορφία στις ομάδες μας και την ισορροπία των φύλων στην ηγεσία.

  • Ηγεσία και κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς: Ερευνώντας τις αντιλήψεις των εργαζομένων για τη διαφορετικότητα και την ένταξη κάθε χρόνο και μετρώντας το ποσοστό των εργαζομένων που έχουν λάβει εκπαίδευση.

  • Εξωτερική επικύρωση: Μετράμε την απόδοση ετησίως χρησιμοποιώντας τον δείκτη Bloomberg GEI (Δείκτης Ισότητας των Φύλων) και δεσμευόμαστε για ετήσια αύξηση της βαθμολογίας D&I.

Sustainovators

Δημιουργία Sustainovators

Το πρόγραμμα πρεσβευτών Sustainovator βάζει εθελοντές να συνεισφέρουν ιδέες στο Sustainovate από όλο τον οργανισμό. Διοργανώνουμε τριμηνιαία διαδικτυακά σεμινάρια και ενημερώνουμε τους Sustainovators σχετικά με την ατζέντα βιωσιμότητας και την πρόοδό μας. Μοιραζόμαστε βέλτιστες πρακτικές και αντλούμε έμπνευση από εξωτερικές πρωτοβουλίες και άλλους ηγέτες βιωσιμότητας.

Diversityleaders

Αναγνωρισμένος για την ηγεσία του

Ο Όμιλος Husqvarna ανακηρύχθηκε Diversity Leader από τους Financial Times. Βρεθήκαμε στην 128η θέση από μια λίστα 850 επικρατέστερων υποψηφίων, η οποία καταρτίστηκε από μια λίστα 15.000 ευρωπαϊκών εταιρειών.

Our Consumers

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΑΣ

Οικοδόμηση της αγοράς για βιώσιμες λύσεις και ενθάρρυνση των καταναλωτών να υιοθετήσουν βιώσιμες επιλογές

Δίνουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές μας να καθιερώσουν βιώσιμες συνήθειες κηπουρικής

Στην GARDENA, πιστεύουμε ότι οι μικρές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές. Η γκάμα των εργαλείων κηπουρικής μας έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Χρησιμοποιούμε υλικά, όπως ανακυκλωμένα πλαστικά και ξύλο πιστοποιημένο με FSC® για να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις. Τα προϊόντα μας είναι επίσης κατασκευασμένα για να διαρκέσουν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά για πολλές εποχές κηπουρικής που έρχονται. Αλλά δεν είναι μόνο τα προϊόντα -  πιστεύουμε ότι μοιράζοντας τις γνώσεις μας για τις πράσινες πρακτικές κηπουρικής μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να κάνουν μια πραγματική διαφορά στους δικούς τους χώρους πρασίνου.

EcoLine products

Τα προϊόντα EcoLine βοηθούν τους καταναλωτές να κάνουν μια βιώσιμη επιλογή

Η GARDENA EcoLine είναι μια σειρά εργαλείων κηπουρικής υψηλής ποιότητας που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά. Όλα τα πλαστικά στοιχεία EcoLine κατασκευάζονται από υψηλά μερίδια ανακυκλωμένου πλαστικού μετά την κατανάλωση.

A colourful garden ecosystem

Δημιουργία και συντήρηση χώρων πρασίνου

Δίνοντας στον σχεδιασμό του κήπου σας τη φροντίδα και την προσοχή που του αξίζει είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζωντανέψετε τον κήπο σας. Θέλετε τα λουλούδια να ανθίζουν και το άρωμα των φρέσκων βοτάνων στον αέρα...

Clever watering is key

Το έξυπνο πότισμα είναι το κλειδί

Οι χώροι πρασίνου μπορούν να υπάρξουν μόνο όταν φροντίζονται με τον σωστό τρόπο. Ως εκ τούτου, το αποτελεσματικό πότισμα είναι το κλειδί. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του νερού με σύνεση. 

Partnerships for change

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Δημιουργία συνεργασιών για την υποστήριξη των στόχων των ανθρώπων μας

Δράση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο

Όπως και με τα περιβαλλοντικά αίτια, έχουμε επίγνωση των κοινωνικών ευθυνών μας και έχουμε μακροχρόνια συμμετοχή στις κοινωνικές υποθέσεις. 

Unicef

Μακροπρόθεσμη συνεργασία με τη UNICEF

Από το 2018 η GARDENA συνεισφέρει στα παγκόσμια προγράμματα WASH (νερό, αποχέτευση και υγιεινή) της UNICEF. Αυτό θα επιτρέψει στη UNICEF να παρέχει σε περισσότερα από 290.000 παιδιά και οικογένειες πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό έως το 2023.

Cooperation with sheltered workshops

Συνεργασία με προστατευμένα εργαστήρια

Συνεργαζόμαστε με εργαστήρια για άτομα με ειδικές ανάγκες στην περιοχή από τη δεκαετία του 1980 και έχουμε δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης εκεί ως πελάτες. Με το έργο μας "Heuweg 7", άτομα με αναπηρίες και πρώην μακροχρόνια άνεργοι συνεργάζονται υπό επίβλεψη σε ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης.

Τι κάνουμε σε άλλους πυλώνες του προγράμματος SUSTAINOVATE

Circular

Επανεξέταση και επανασχεδιασμός για μια εμπειρία πελάτη με έξυπνους πόρους.

Εφαρμόζουμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στον οργανισμό μας επαναχρησιμοποιώντας υλικά, μειώνοντας τα απόβλητα και αυξάνοντας την ανακυκλωσιμότητα για προϊόντα και συσκευασίες προϊόντων, επιτρέποντας παράλληλα την αποτελεσματική χρήση του νερού.

Carbon

Προώθηση της μετάβασης σε λύσεις χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών

Μείωση του άνθρακα στις δραστηριότητές μας και πέραν αυτών, συμβάλλοντας στον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5°C σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού – το παγκόσμιο πλαίσιο για την κλιματική πολιτική.