Άτομα που χρησιμοποιούν το Garden Planner σε tablet

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον σχεδιαστή συστήματος υπόγειας άρδευσης Sprinklersystem

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του τρόπου τοποθέτησης των ψεκαστήρων αυτόματα στην εφαρμογή σχεδιαστών ψεκαστήρων

Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί "Σχέδιο ψεκαστήρα" στο αριστερό μενού, μπορείτε να τοποθετήσετε το σύστημα ψεκαστήρων σας αυτόματα σε ένα μόνο βήμα. Αυτός είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε το σύστημα ψεκαστήρων.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε χειροκίνητα τη θέση των ψεκαστήρων για να τους ταιριάξετε στις προσωπικές σας ανάγκες. 

Ένα στιγμιότυπο οθόνης για το πώς να τοποθετήσετε τους ψεκαστήρες χειροκίνητα στην εφαρμογή σχεδιασμού ψεκαστήρων

Νέοι ψεκαστήρες μπορούν να προστεθούν σε ένα σχέδιο σύροντάς τους από το μενού αντικειμένων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κυκλικούς ή τετράγωνους ψεκαστήρες.

Εάν τοποθετήσετε έναν κυκλικό ψεκαστήρα, ένα κατάλληλο προϊόν ενσωματώνεται αυτόματα στο σχέδιο με βάση την κλιμάκωση σας. Για παράδειγμα, το Pop-up Sprinkler S 80 μπορεί να ποτίσει μικρότερους χλοοτάπητες έως 80 m², ενώ το Turbo-driven Pop-up Sprinkler T 380 μπορεί να καλύψει το πολύ 380 m².

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του τρόπου ρύθμισης των ψεκαστήρων χειροκίνητα στην εφαρμογή σχεδιασμού ψεκαστήρων

Οι ψεκαστήρες που έχουν τοποθετηθεί στο σχέδιο μπορούν να ρυθμιστούν με διάφορους τρόπους: για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε τη θέση τους ή την επιφάνεια που ποτίζεται. Υπάρχουν διάφορες ρυθμίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε την επιφάνεια που ποτίζεται με υψηλό βαθμό ακρίβειας: Μπορείτε να ορίσετε το εύρος με την κλιμάκωση του ψεκαστήρα, ή να ρυθμίσετε το πλάτος ανοίγματος και την περιστροφή του ψεκαστήρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε τον ψεκαστήρα και θα είστε σε θέση να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις. Για να προσαρμόσετε το πλάτος ανοίγματος και τις ρυθμίσεις περιστροφής, απλά κάντε κλικ στο σύμβολο "+" που εμφανίζεται κάτω από τον ψεκαστήρα που έχετε επιλέξει.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του τρόπου προσθήκης παροχής νερού στην εφαρμογή σχεδιασμού ψεκαστήρων

Το δεύτερο βήμα στο μενού σχεδιασμού είναι "Τοποθετήστε σύνδεση νερού". Μπορείτε απλά να σύρετε και να αποθέσετε την παροχή νερού στη σωστή θέση στο σπίτι σας ή στον κήπο σας.

Σημείωση: Μπορείτε να τοποθετήσετε μόνο μία παροχή νερού. Εάν, για παράδειγμα, ζείτε σε ένα σπίτι με βεράντα με μπροστινό και πίσω κήπο, μπορείτε να σχεδιάσετε τα συστήματα άρδευσης για αυτές τις δύο καθορισμένες περιοχές ξεχωριστά: Απλά δημιουργήστε το σχέδιο για τον μπροστινό κήπο σας και προσθέστε την παροχή νερού. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σχέδιό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σχέδιο κήπου για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο συστήματος ψεκαστήρων για τον πίσω κήπο σας. Εάν αποθηκεύσετε αυτό το πρόγραμμα με διαφορετικό όνομα, μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση και στα δύο σχέδια.

Όταν προσθέτετε την παροχή νερού, εμφανίζεται ένα μενού που ζητά πληροφορίες σχετικά με το χρόνο γεμίσματος ενός κουβά για την παροχή σας. Αυτή η τιμή χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να καθορίσει πόσα κανάλια άρδευσης χρειάζεται ο κήπος σας. Βεβαιωθείτε ότι αυτή η τιμή είναι ακριβής, διαφορετικά το σύστημα ψεκαστήρων σας ενδέχεται να μην λειτουργεί  στη μέγιστη δυναμική του.

Είναι εύκολο να μετρήσετε τον χρόνο γεμίσματος ενός κουβά και τον ρυθμό ροής: Ανοίξτε πλήρως τη βρύση σας και γεμίστε έναν κουβά νερού 10 λίτρων. Μετρήστε το χρόνο σε δευτερόλεπτα μέχρι να γεμίσει ο κάδος. Εισαγάγετε τη μετρούμενη τιμή στο αντίστοιχο πεδίο.

Διαβάστε περισσότερα για αυτά τα προϊόντα εδώ navigate_next
Ένα στιγμιότυπο οθόνης του τρόπου αυτόματης τοποθέτησης αγωγών στην εφαρμογή σχεδιασμού ψεκαστήρων

Μόλις τοποθετήσετε τους ψεκαστήρες και την παροχή νερού, μπορείτε να ξεκινήσετε τον σχεδιασμό των σωλήνων νερού για να συνδέσετε το σύστημά σας με την παροχή νερού. Συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες αυτόματου σχεδιασμού για αυτό. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον αυτόμτο σχεδιασμό, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τους σωλήνες χειροκίνητα.

Σημείωση: Εάν οι μεμονωμένοι ψεκαστήρες δεν συνδέονται όταν οι σωλήνες νερού εισάγονται αυτόματα, ελέγξτε τη θέση τους. Ορισμένα αντικείμενα θα επισημανθούν με κίτρινο ή κόκκινο χρώμα στην οθόνη σχεδιασμού κήπου: Αυτά συνήθως δεν ποτίζονται από το σύστημα. Εάν το εύρος ενός ψεκαστήρα επικαλύπτει ένα κίτρινο ή κόκκινο αντικείμενο, δεν θα συνδεθεί.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του τρόπου τοποθέτησης αγωγών χειροκίνητα στην εφαρμογή σχεδιασμού ψεκαστήρων
  1. Επιλέξτε το αντικείμενο στο μενού αντικειμένου.
  2. Κάντε κλικ στη σύνδεση νερού ως σημείο εκκίνησης.
  3. Κάντε κλικ στον πρώτο ψεκαστήρα που θέλετε να συνδέσετε.
  4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο επόμενο και συνδέστε όλους τους ψεκαστήρες. Βγείτε κάνοντας κλικ στο σημάδι επιλογής.
    Σημειώστε ότι οι ψεκαστήρες T και S δεν μπορούν να συνδεθούν στο ίδιο σύστημα σωλήνων. Εάν το σχέδιό σας περιλαμβάνει ψεκαστήρες T και S, είστε υποχρεωμένοι να τοποθετήσετε δύο ξεχωριστά συστήματα σωληνώσεων από τη σύνδεση νερού σας.
  5. Όλοι οι ψεκαστήρες σας έχουν συνδεθεί με τη σύνδεση νερού όταν αλλάζουν χρώμα από ένα διαφανές λευκό σε μπλε.

Μην ανησυχείτε ποτέ ξανά για το πότισμα του κήπου σας: Τα σύγχρονα συστήματα ελέγχου ποτίσματος ποτίζουν τον κήπο σας πλήρως αυτόματα, ενώ παράλληλα εξοικονομούν νερό - ακόμα και όταν βρίσκεστε σε διακοπές. Για να προσθέσετε το τέλειο αυτόματο σύστημα ελέγχου άρδευσης στον κήπο σας, απλά απαντήστε στις ερωτήσεις που εμφανίζονται όταν κάνετε κλικ στο βήμα 4 στο σχέδιο ψεκαστήρα. Η λίστα αγορών θα προσαρμοστεί στις απαντήσεις σας.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό στη σελίδα συστήματος ψεκαστήρων navigate_next
Ένα στιγμιότυπο οθόνης για το πώς να μάθετε τι χρειάζεται για να εγκαταστήσετε το σύστημα στην εφαρμογή σχεδιασμού ψεκαστήρων

Κάνοντας κλικ στο τελευταίο στοιχείο του μενού, μπορείτε να κατεβάσετε, να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε το σχέδιο σας και τη λίστα αγορών σας ως αρχείο PDF. Εκτός από το σχεδιασμό του κήπου σας και μια επισκόπηση του συστήματος ψεκαστήρων, το PDF περιέχει επίσης ένα σχέδιο για τα απαιτούμενα λάστιχα και μια λεπτομερή λίστα αγορών με με τις τιμές των εξαρτημάτων.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που εξηγεί τη διαφορά μεταξύ των ψεκαστήρων T και S

Αυτοί είναι οι δύο τύποι ψεκαστήρων που χρησιμοποιούνται κατά τον υπολογισμό της τοποθέτησης ψεκαστήρων. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στο ίδιο σύστημα λάστιχων.