Σκαντζόχοιροι

Χρησιμοποιώντας ρομποτικές χορτοκοπτικές μηχανές με τρόπο που προστατεύει τους σκαντζόχοιρους και τις πεταλούδες

Η ασφάλεια των σκαντζόχοιρων και άλλων μικρών ζώων είναι σημαντική για εμάς. Έχουμε θέσει ως στόχο τα ρομποτικά χλοοκοπτικά μας να μπορούν να λειτουργούν χωρίς ατυχήματα, εκπομπές και θόρυβο. Για να διασφαλίσουμε ότι πληρούμε αυτή την απαίτηση, συνεργαζόμαστε στενά με επιστήμονες για την ανάπτυξη των προϊόντων μας. Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία των μικρών ζώων.

Πώς αισθάνονται οι σκαντζόχοιροι σαν στο σπίτι τους στον κήπο σας

Οι σκαντζόχοιροι είναι ευπρόσδεκτοι επισκέπτες στους κήπους μας, επειδή τους κρατούν απαλλαγμένους από γυμνοσάλιαγκες, κάμπιες και άλλα ενοχλητικά ζωάκια. Από το σωστό καταφύγιο στη σωστή προστασία των λιμνών και των πισίνων: Ως μέρος της πρωτοβουλίας μας, έχουμε συγκεντρώσει χρήσιμες συμβουλές μαζί με τη Δρ Sophie Lund Rasmussen για το πώς μπορείτε να κάνετε τον κήπο σας φιλικό προς την άγρια ζωή.

 • Κατά τη διάρκεια της χαμηλής θρεπτικής περιόδου το φθινόπωρο, μπορείτε να ρυθμίσετε νερό και φαγητό (η τροφή για γάτες είναι μια καλή επιλογή για τους σκαντζόχοιρους). Δώστε προσοχή στην καλή υγιεινή γύρω από το σταθμό τροφοδοσίας.

 • Κατασκευάστε φωλιές για σκαντζόχοιρους δημιουργώντας μια άγρια γωνιά στον κήπο σας με απορρίμματα κήπου, σωρούς φύλλων ή κορμούς δέντρων.

 • Κατασκευάστε έναν αυτοκινητόδρομο σκαντζόχοιρου χρησιμοποιώντας σήραγγες ή μονοπάτια μεταξύ κήπων εκτός δρόμου.

 • Παρέχετε βιοποικιλότητα στον κήπο σας, προκειμένου να παρέχετε στους σκαντζόχοιρους φυσικές πηγές τροφής (π.χ. σπόρους αγριολούλουδων, ξενοδοχεία εντόμων).

 • Ασφαλείς λίμνες και πισίνες παρέχοντας μια εύκολη διέξοδο. Καλύψτε επίσης βαθιές τρύπες και αποχετεύσεις.

 • Μην χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα και χημικά στη φροντίδα των φυτών.

 • Βεβαιωθείτε ότι τα δίχτυα αποθηκεύονται με ασφάλεια και ότι δεν υπάρχει στρωμνή που θα μπορούσε να βλάψει τα ζώα.

 • Να είστε προσεκτικοί όταν προσπαθείτε να ανάψετε φωτιά και να μετακινήσετε το σωρό σε διαφορετική θέση την ημέρα που το καίτε. 

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιθεωρήσει προσεκτικά όλες τις περιοχές του κήπου πριν από την κηπουρική. Το ίδιο ισχύει και για το σωρό κομποστοποίησης πριν αρχίσετε να εργάζεστε σε αυτό με το πιρούνι εκσκαφής.

 • Όταν χρησιμοποιείτε ρομποτικό χλοοκοπτικό, φροντίστε να το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια πρόσφατη μελέτη της Οξφόρδης σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις των ρομποτικών χλοοκοπτικών στους σκαντζόχοιρους εντόπισε τρία βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά ασφαλείας: περιστρεφόμενες λεπίδες, ποδιές και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν σε διάφορους συνδυασμούς στα μοντέλα ρομποτικών χλοοκοπτικών του Ομίλου Husqvarna και των μαρκών του.

τα φύλλα το φθινόπωρο είναι καλά για τους σκαντζόχοιρους

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σχετικά με τον κίνδυνο των ρομποτικών χλοοκοπτικών για τους σκαντζόχοιρους, υπογραμμίζει τις τεράστιες διαφορές στα επίπεδα ασφάλειας μεταξύ των ρομποτικών χλοοκοπτικών . Τα ρομποτικά χλοοκοπτικά του Ομίλου Husqvarna και των εμπορικών σημάτων του, στα οποία περιλαμβάνεται η GARDENA, είχαν καλή απόδοση στη δοκιμή, καθώς, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών ασφαλείας, είναι όλα εξοπλισμένα με ελαφριές περιστρεφόμενες λεπίδες (3 γραμμάρια). Ο Όμιλος Husqvarna καλωσορίζει αυτή την επιστημονική έρευνα σχετικά με το θέμα, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και βιωσιμότητα των προϊόντων.

 

 

Protect Animal2x

Μέτρο 1: Τεχνικές απαιτήσεις της ρομποτικής χλοοκοπτικής μηχανής SILENO

Όλες οι ρομποτικές χορτοκοπτικές μηχανές της GARDENA είναι εξοπλισμένες με περιστρεφόμενες λεπίδες και οι περισσότερες έχουν είτε ποδιές ή/και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που αυξάνουν αποφασιστικά την ασφάλεια των ρομποτικών χλοοκοπτικών. Εκτός από τις φυσικές λειτουργίες των χλοοκοπτικών, προσφέρουμε επίσης λύσεις λογισμικού, όπως η λειτουργία προστασίας των ζώων στην έξυπνη εφαρμογή GARDENA, η οποία επιτρέπει στο χλοοκοπτικό να ξεκουράζεται από το σούρουπο μέχρι την αυγή, ενώ οι σκαντζόχοιροι είναι πιο δραστήριοι. Επιπλέον, το σύστημα κοπής GARDENA δεν θέτει σε λειτουργία τις λεπίδες στο σταθμό φόρτισης. Το ρομποτικό χλοοκοπτικό απομακρύνεται πρώτα από αυτό για μια περίοδο πέντε δευτερολέπτων πριν ξεκινήσει το κούρεμα, έτσι ώστε τα μικρά ζώα που έχουν αναζητήσει καταφύγιο κάτω από το χλοοκοπτικό να μπορούν να τρέξουν μακριά.

Ένα άτομο ελέγχει το ρομποτικό χλοοκοπτικό του με το smartphone

Μέτρο 2: Όλα ξεκινούν με το σχέδιο

Είτε χρησιμοποιείτε ένα παραδοσιακό χλοοκοπτικό είτε ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό, ένα μικρότερο γκαζόν σημαίνει λιγότερους ασφαλείς χώρους για σκαντζόχοιρους, μέλισσες και πεταλούδες. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή έχετε ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείτε να έχετε έναν κήπο φιλικό προς την άγρια ζωή. Με το σωστό σχεδιασμό κήπου, είναι εύκολο να δημιουργήσετε καταφύγια για έντομα, σκαντζόχοιρους και άλλα ζώα: Δοκιμάστε να συμπεριλάβετε φράχτες, θάμνους και τμήματα αγριολούλουδων. Τα καλοκαιρινά άνθη σε αυτές τις άγριες περιοχές δεν είναι μόνο υπέροχα - η γύρη και το νέκταρ προσελκύουν μια ολόκληρη σειρά από έντομα που θα βοηθήσουν στην επικονίαση του κήπου σας, οπότε θα έχετε επίσης μια μεγάλη συγκομιδή φρούτων!

Για να διαχωρίσετε αυτές τις περιοχές από το γκαζόν σας, απλά τοποθετήστε το σύρμα για το ρομποτικό χλοοκοπτικό στην επιθυμητή θέση και σπείρετε ένα μείγμα σπόρων αγριολούλουδων στην περιοχή όπου θέλετε να αναπτυχθούν. Εάν έχετε χώρο για μερικές μεγαλύτερες άγριες περιοχές, τι θα λέγατε να εγκαταστήσετε μερικές κυψέλες;

Εδώ στην GARDENA, ζητήσαμε τη βοήθεια ενός τοπικού μελισσοκόμου και τώρα διατηρούμε μέλισσες στην έδρα μας - και δεν υπάρχει έλλειψη ρομποτικών χλοοκοπτικών μηχανών που χρησιμοποιούνται εκεί! Έχουμε κρατήσει μέρος του κήπου για χρήση ως λιβάδι άγριων λουλουδιών και κάθε χρόνο παράγουμε περίπου 600 κιλά από το καλύτερο μέλι για να απολαύσουν οι υπάλληλοί μας.

Εκτός από τα αγριολούλουδα, οι μέλισσες και οι πεταλούδες έλκονται επίσης από κήπους βοτάνων και διακοσμητικούς κήπους όταν ανθίζουν. Τα αγαπημένα τους περιλαμβάνουν:

 • δενδρολίβανο

 • θυμάρι

 • λεβάντα

Η πεταλούδα προσγειώνεται στο λουλούδι

Μέτρο 3: Κουρέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας

Εδώ είναι ένα άλλο απλό τέχνασμα για να διασφαλίσετε ότι οι μικροί σκαντζόχοιροι και το ρομποτικό χλοοκοπτικό σας δεν εμποδίζουν ο ένας τον άλλον: Κουρέψτε το γκαζόν σας μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι σκαντζόχοιροι είναι ημιφλυκταινώδη και νυκτόβια ζώα. Είναι πολύ σπάνιο να τα δείτε έξω στο ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό που τρέχει όλη τη νύχτα μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για αυτούς, είτε το ακούν είτε όχι. Εάν δεν παρατηρήσουν το ρομπότ, τότε δεν έχουν την ευκαιρία να αντιδράσουν. Ακόμα κι αν ακούσουν το θόρυβο του χλοοκοπτικού μηχανήματος, η απάντησή τους δεν είναι πιο χρήσιμη: Αντί να προσπαθήσει να δραπετεύσει, ένας σκαντζόχοιρος θα κυλήσει σε μια φραγκοσυκιά - η οποία σε αυτή την περίπτωση δεν θα τους προστατεύσει από τραυματισμούς.

Συμβουλή ειδικού: Εάν αποφασίσετε να κουρέψετε μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο χρόνος λειτουργίας του ρομποτικού χλοοκοπτικού σας θα μειωθεί ανάλογα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχει αρκετή ισχύ για να κουρέψει ολόκληρο το γκαζόν σας και να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.