γυναίκα με τσάντα έτοιμη αφήνοντας φυτά για διακοπές

Πότισμα διακοπών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για πότισμα διακοπών, ώστε να μπορείτε να πάτε διακοπές χωρίς ανησυχίες, γνωρίζοντας ότι τα φυτά σας φροντίζονται καλά.

Από τη μία πλευρά, μπορείτε να τοποθετήσετε πιο ανθεκτικά φυτά στον κήπο. Θα πρέπει κατά προτίμηση να βρείτε ένα σκιερό σημείο, ώστε να μην στέκονται μόνιμα στον καυτό ήλιο. Έτσι, τα φυτά σας σε γλάστρες λαμβάνουν αυτόματα πολύτιμο νερό από ψηλά όταν βρέχει. Εάν είστε μακριά μόνο για λίγες μέρες, αρκεί να τοποθετήσετε ένα πλήρες μπουκάλι νερό ανάποδα στο έδαφος του φυτού μπανιέρας. Το φυτό παίρνει όσο νερό χρειάζεται. Ή χρησιμοποιείτε δοχεία φυτών με δεξαμενές νερού.

potted plants

Εάν απομακρυνθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι διαθέσιμα αυτόματα συστήματα άρδευσης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή νερού σε γκαζόν, φράκτες, θερμοκήπια ή φυτά σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, ανάλογα με το προϊόν. Σε συνδυασμό με έναν υπολογιστή νερού, τα φυτά ποτίζονται ιδανικά. Ένας αισθητήρας βροχής εξασφαλίζει ότι τις ημέρες με βροχόπτωση δεν πραγματοποιείται επιπλέον πότισμα των φυτών. Με έναν επιπλέον εγκατεστημένο αισθητήρα υγρασίας εδάφους, η άρδευση δεν ξεκινά εάν το έδαφος είναι αρκετά υγρό. Τέτοια συστήματα άρδευσης δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθούν, αλλά θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία λίγες μέρες πριν από την έναρξη των διακοπών, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλα λειτουργούν όπως θέλετε.

potted plants

Εκείνοι που δεν τους αρέσουν οι αυτόματες λύσεις άρδευσης μπορούν ακόμα να καταφύγουν στην παλιά καλή γειτονική βοήθεια. Ειδικά αν όσο το δυνατόν περισσότερα φυτά έχουν μετακινηθεί έξω, σε βεράντα ή στον κήπο, το πότισμα είναι σαφές και εύκολο για τον γείτονα.