γυναίκα που χρησιμοποιεί προϊόντα GARDENA για να διευκολύνει τη ζωή της
Πραγματοποιήστε τα όνειρά σας στην κηπουρική

Πέντε λύσεις για το πότισμα φυτών στο μπαλκόνι χωρίς βρύση

Τα καλλωπιστικά φυτά, θάμνοι, φρούτα και λαχανικά σας χρειάζονται πότισμα για να αναπτυχθούν. Αλλά πώς μπορείτε να τα ποτίσετε σωστά όταν δεν υπάρχει βρύση στο μπαλκόνι; Κιτ στάγδην άρδευσης, γλάστρες αποθήκευσης νερού, έξυπνα συστήματα ποτίσματος ή ακόμα και κώνοι ποτίσματος είναι όλες οι επιλογές για να γίνει αυτό ευκολότερο.

1. Κιτ ποτίσματος με σταγόνα

Ο αυτόματος ποτισμός με σταγόνα είναι η καλύτερη λύση για τη μείωση της κατανάλωσης νερού, εξασφαλίζοντας παράλληλα ακριβή, στοχευμένη άρδευση τόσο των φυτών σε γλάστρες όσο και εκείνων που φυτεύονται στην αυλή. Το καθοριστικό χαρακτηριστικό του είναι ότι προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε εργοστασίου σας, παρέχοντας ακριβώς την ποσότητα νερού που χρειάζεται, όπου χρειάζεται. Τα περισσότερα κιτ ποτίσματος με σταγόνα περιλαμβάνουν μηχανισμό ελέγχου νερού, μονάδα άρδευσης, εύκαμπτο λάστιχο και συνδέσμους, αλλά μπορείτε να προσθέσετε μια ποικιλία αξεσουάρ που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. 

φυτά σε γλάστρες

2. Κώνοι ποτίσματος

Οι κώνοι άρδευσης είναι απλοί στη χρήση και πολύ βολικοί, καθιστώντας τους την τέλεια λύση αν πρόκειται να λείψετε για λίγο. Διατίθενται σε κεραμικό, τερακότα ή πλαστικό, οι κώνοι ποτίσματος μπορούν να βιδωθούν σε ένα μπουκάλι νερό. Καθισμένοι διακριτικά σε γλάστρες και ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι, παρέχουν συνεχώς ακριβώς τη σωστή ποσότητα νερού για να εξασφαλίσουν ότι τα φυτά σας θα επιβιώσουν όταν πάτε διακοπές.

3. Συνδεδεμένο πότισμα

Μπορείτε επίσης να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη επιλέγοντας ένα έξυπνο σύστημα ποτίσματος. Συνδεδεμένο με ένα smartphone, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα φυτά σας και να τα φροντίζετε ανά πάσα στιγμή, από όπου κι αν βρίσκεστε. Με αυτά τα συστήματα, ο έλεγχος των κύκλων ποτίσματος σε πραγματικό χρόνο και η απόφαση για το τι χρειάζεται πότισμα και πού, είναι παιχνιδάκι!

αποθήκευση νερού

4. Δοχεία αποθήκευσης νερού, μπανιέρες και δοχεία

Συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό και διαθέσιμα σε διάφορα σχέδια, αυτά τα αυτόνομα συστήματα ποτίσματος διαθέτουν διπλό πυθμένα που χρησιμεύει ως δεξαμενή νερού. Διατηρούνται χωριστά από το έδαφος με ένα διάτρητο πλέγμα που επιτρέπει την ανταλλαγή νερού. Κορυφή συμβουλή: Οι γλάστρες αποθήκευσης νερού συνιστώνται ιδιαίτερα για φυτά που απολαμβάνουν μόνιμα υγρό χώμα.

5. Ένα αναποδογυρισμένο μπουκάλι νερό

Ψάχνετε για μια λύση χαμηλού κόστους; Ένα απλό μπουκάλι νερό μπορεί να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά και αυτό το αυτοσχέδιο σύστημα είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί. Πάρτε ένα πλαστικό μπουκάλι και τρυπήστε μερικές μικρές τρύπες στο καπάκι με ένα καρφί και σφυρί. Στη συνέχεια, κόψτε το κάτω μέρος της φιάλης για να επιτρέψετε τη συνεχή ροή νερού.