γκαζόν με ζιζάνιο

Εμποδίστε την εμφάνιση κίτρινων κηλίδων στο γκαζόν σας

Εάν οι κηπουροί διαγνώσουν, πρώτα απ’ όλα, τις αιτίες δημιουργίας των κίτρινων κηλίδων στον χλοοτάπητα, μετά το πρόβλημα είναι εύκολο να διορθωθεί.

Κίτρινες άκρες του χλοοτάπητα

Εάν το γκαζόν σας χάνει το χρώμα του και οι άκρες από τα φύλλα του κιτρινίζουν, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει κουρευτεί πολύ χαμηλά. Για να είσαστε σίγουροι, λοιπόν, δεν θα πρέπει ποτέ να κουρεύετε το γκαζόν σας χαμηλότερα από τα 4 εκατοστά. Ένας γενικός κανόνας για το κούρεμα του χλοοτάπητα είναι ότι δεν θα πρέπει να αφαιρείτε σε κάθε κούρεμα περισσότερο από το 1/3 του μήκους των φύλλων (1.5 cm – 2.0 cm).

weed puler

Καφέ κηλίδες

Ένα γκαζόν με κηλίδες μπορεί να είναι ένδειξη ανομοιόμορφης και ανεπαρκούς άρδευσης. Επιπλέον, εκτός από τη σωστή άρδευση, το γκαζόν θα πρέπει να διατηρείται πάντοτε καθαρό από φύλλα και άλλο φυτικό υλικό. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσετε ότι τροφοδοτείται πάντοτε με τις σωστές αναλογίες αέρα, ηλιακής ακτινοβολίας και νερού, που είναι απαραίτητα για την φωτοσύνθεση και την υγιή ανάπτυξη του χλοοτάπητα.

weed puler

Η συμβουλή του ειδικού

Εάν το γκαζόν σας δεν συνέλθει σε διάστημα το πολύ 4 εβδομάδων, τότε συνιστάται να γίνει επανασπορά του. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα ειδικό Γεωπόνο, που θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τα βαθύτερα αίτια που δημιουργούν προβλήματα στο γκαζόν σας.