Wellnesskuur voor uw bloembedden: bodembedekkers

Tuinleven
U hebt genoeg van sommige bloembedden, gazon of andere plaatsten in de tuin? Zin om planten te verplaatsten of nieuw leven in uw tuin te blazen? De herfst is de ideale periode om nieuwe planten aan te brengen of planten te verplaatsen – nu is tijd om uw bloembedden te recupereren. Kuis uw bloembedden op en geef ze wat rust, zodat ze een betere grond kunnen hebben volgend seizoen.
U vraagt u misschien af wat u kunt doen met deze lege plekken tot de herfst. Ons advies: bodembedekkers. U vindt ze in elke tuincenter. Bodembedekkers zijn verschillende plantenzaden die als gezamenlijke kenmerk hebben dat ze zich snel verspreiden. De bekendste bodembedekkers zijn de rode klaver, Blauwe lupine of haver.
Wanneer u kiest voor bodembekkers kunnen uw borders genieten van organische meststof en veranderen in prachtige gekleurde plantentapijten. 

Het voordeel van bodembedekkers zijn aanzienlijk: ze veranderen uw kale plaatsen in kleurrijke plekken en maken de grond los. De grondstructuur verbetert en bestrijdt de verdichting van de bodem. De humus die werd gecreëerd door de resten van de oude planten wordt verrijkt door bodembedekkers en zorgt voor belangrijke voedingsstoffen. Bovendien, is de wateropslag in de bodem verbeterd zodat groeiomstandigheden voor het volgende seizoen verbeteren. Veel tuinliefhebbers kennen het probleem van onkruid. Het is zelfs mogelijk om bodemplagen en ziekten te bestrijden. Bodembedekkers voorkomen bovendien het uitdrogen van de bodem en eveneens bodemerosie.

Bodembedekkers kunnen tijdens de hele vegetatie fase geplant worden. Het is echter aangeraden om dit te doen in augustus. Verwijder eerst de oude planten. Dan strooit u de zaden uit en zorg ervoor dat de bedden in het begin goed vochtig blijven. Wanneer het bloeiende seizoen voorbij is, maar voor ze beginnen met het opbouwen van zaden, moet u een deel van de bovengrond verwijderen en ze mengen met de bodem. Na deze behandeling, kunt u beginnen na te denken over wat u waar wilt voor de komende plantseizoen.