vrouw met snoeischaar aan het werk

Retourbeleid

Aankoop op GARDENA.com terugsturen met behulp van het retourformulier – hoe in te vullen?  

Niet tevreden met (een deel van) je bestelling op GARDENA.com? Dat vinden we erg jammer, maar het kan natuurlijk gebeuren. Je hebt, na ontvangst van je bestelling, 14 dagen om ons te informeren over je verzoek tot terugsturen. Daarna heb je nog eens 14 dagen om het product/de producten waar je niet tevreden over bent naar ons op te sturen. Als de bestelling langer dan 14 dagen later wordt teruggestuurd, behoudt de GARDENA Service zich het recht voor om de teruggestuurde bestelling te weigeren. 

Als je een bestelling (deels) terugstuurt, doe dit dan alsjeblieft als volgt:

  • Gebruik een doos naar keuze
  • Stop het product in de doos, indien mogelijk in de originele verpakking. Plak de retoursticker op de doos.
  • Stop het retourformulier en de pakbon in de doos.

Zonder retourformulier kunnen wij je retourzending niet in behandeling nemen.

Stuur de doos alsjeblieft naar ons magazijn, op het onderstaande adres.*

Ons adres:
GARDENA Manufacturing GmbH
Gardena service
Hans-Lorenser-Str. 40
89079 Ulm
Duitsland

 

Aankoop bij andere webshop of winkel
Heb je een GARDENA product gekocht in een winkel of op een andere website? Neem dan contact op met je verkooppunt om het product te retourneren.

Zodra je retourzending is aangekomen bij ons magazijn en is geregistreerd, zorgen wij onmiddellijk dat je aankoopbedrag wordt teruggestort. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

Voorwaarden garantie

GARDENA Manufacturing GmbH biedt 2 jaar garantie op alle nieuwe originele GARDENA producten en reserve-onderdelen, na eerste aankoop bij een GARDENA retail partner of de GARDENA webshop, mits de producten alleen voor privé-gebruik gebruikt zijn.

Elke garantieperiode die hiervan afwijkt is beschreven op de respectievelijke verpakking, de productdetailpagina op de GARDENA website of in de handleiding.

De garantieperiode voor in rekening gebrachte reserve-onderdelen en voor in rekening gebrachte reserve-onderdelen als onderdeel van een reparatie is 12 maanden. In geval van reparatie is de garantie alleen van toepassing op de in rekening gebrachte reserve-onderdelen. De garantieperiode voor een in rekening gebrachte vervanging van een compleet product is 24 maanden.

Service die onder de garantie valt, verlengt deze periode niet en start ook geen nieuwe garantieperiode. De garantie voor tijdens een reparatie geïnstalleerd reserve-onderdeel vervalt tegelijk met de garantieperiode van het gehele product.

In geval van een terechte melding van een defect hebben wij het recht om te repareren of te vervangen. Pas na twee onsuccesvolle pogingen tot het verhelpen van een defect heeft de klant het recht om de reparatie-opdracht te annuleren (vervangen) of de reparatieprijs te verlagen (reductie).

Verdere claims, in het bijzonder ter compensatie van niet naar behoren werken, zijn uitgesloten, tenzij er sprake is van opzet of ernstige nalatigheid.

Voorwaarde voor aanspraak op garantie is het indienen van een originele aankoopbon, waarop de aankoopdatum en typenaam van het product staat, evenals het indienen van het defecte product bij een GARDENA Servicepunt in het land van toepassing.

Voorwaarde voor garantie is dat het product is gebruikt waarvoor het bedoeld is, zoals aangeduid in de handleiding.

Niet onder garantie valt slijtage door gebruik, in het bijzonder van messen, mesopzetstukken, turbines, lampen, V-snaren en (tand)riemen, roterende onderdelen, luchtfilters, bougies. Er wordt geen garantie geboden op de gevolgen van onjuist gebruik, in het bijzonder als de instructies voor gebruik en onderhoud niet worden gevolgd. Er wordt geen garantie geboden op noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden tijdens reparaties.

In geval van reparaties uitgevoerd door de klant of reparaties uitgevoerd door een derde, niet door GARDENA geautoriseerde partij, of in het geval van aanpassingen aan de constructie of het gebruik van niet-originele GARDENA reserve-onderdelen, vervalt de garantie.

GARDENA Manufacturing GmbH
89079 Ulm
Deutschland

Retourformulier

file_copy

Retourformulier

Download