De eenzame tuin – hoe met een gerust hart op vakantie vertrekken

Tuinleven
Zomer, zon en vakantie. Terugkomen uit vakantie en een uitgedroogde tuin vinden is minder aangenaam. Hierna vindt u enkele tips om uw tuin voor te bereiden op uw afwezigheid.
Het is moeilijk om het weer te voorspellen. En het is onmogelijk om de regen in de juiste hoeveelheid te laten vallen. Er zijn gelukkig oplossingen.

Vandaag bestaan er verschillende bewateringssystemen die zowel binnens- als buitenshuis zorgen voor uw planten, gazon, heggen en bloemen maar ook voor uw potplanten. Deze systemen zijn computergestuurd en zeer gebruiksvriendelijk. Ze zijn waterbesparend aangezien ze druppelsgewijs de planten bewateren. Het waterverbruik kan tot 70% verminderd worden. Dankzij het vakantiebewateringssysteem in combinatie met een bodemvochtigheidssensor of regensensor kunnen uw planten en bloemen overleven terwijl u geniet van een welverdiende vakantie. Potplanten zet je best uit de vlakke zon. Plaats ze in de schaduw en verwijder onkruid zodat het niet gaan lopen met het water bestemd voor uw planten en bloemen. 

Wat uw gazon betreft is er niets erger dan terugkomen van vakantie en uw gazon helemaal verwilderd te zien. De GARDENA robotmaaier zorgt voor uw gazon terwijl u geniet van uw vakantie. Hij houdt uw gazon in vorm, laadt automatisch op wanneer het nodig is en is volledig beveiligd tegen diefstal.
En uiteindelijk – wees niet bang om uw buur of familie te vragen om af en toe eens te checken of alles in orde is.
Zodra alles gepland is, is het tijd om te relaxen en met een gerust geweten van uw vakantie te genieten!

CHECKLIST VOOR UW EENZAME TUIN
- Verwijder potplanten uit rechtstreeks zonlicht
- Verwijder onkruid
- Programmeer uw besproeiingscomputer (of installeer uw bewateringssysteem)
- Programmeer uw robotmaaier (indien u één heeft)
- Vraag de buren/familie om af en toe te checken
- Ontspan !
01834-20-L-009-47cm_V1