Softwareuppdatering för SILENO city/SILENO life/SILENO+

En gratis mjukvaruuppdatering finns tillgänglig för alla SILENO robotgräsklippare. Vi rekommenderar att du uppdaterar din robotgräsklippare till den senaste versionen. Utöver nya funktioner innehåller uppdateringen även förbättringar för stabil och pålitlig drift.

Du behöver en dator (PC eller Mac), internetåtkomst, en USB-kabel (USB-A till USB-B, se bild till höger), samt en Torx T20.
Uppdateringen görs enkelt i ett par steg men du behöver ha en stabil internetuppkoppling under tiden uppdateringen körs.

Just nu stöds WIN10 och macOS10.10 (eller nyare).

Till version för Windows 10
Cables

Notera:

Även våra robotgräsklippare med smart-funktion behöver uppdateras via USB-kabel. Uppdatering via smart-appen har ingen påverkan på huvudmjukvaran utan enbart på smart-kortet.

Så hittar du  mjukvaruversionen på din robot:

“Settings” --> “General” --> “About”

Information om releaser

Den senaste versionen ger följande förbättringar och funktioner:

Mars 2020:

ALLA SILENO-modeller

Optimeringar som gör robotgräsklipparen mer tillförlitlig i olika situationer.

SILENO city och SILENO life:

CorridorCut
Trånga passager ner till en bredd om 60 cm mellan begränsningskablarna är inga problem för robotgräsklipparen. Den klarar även återvändsgränder.

Notera att guidekabeln måste installeras genom den trånga passagen.

Frostsensor
Klippning av fruset gräs kan skada gräsmattan. Om frostsensorn aktiveras kommer robotgräsklipparen inte att klippa gräset om temperaturen sjunker under 5°C.

35% lutning
Robotgräsklipparen kan klippa gräsmattor med en lutning upp till 35%.

SILENO city:

Spot Cutting
Den här funktionen är perfekt för områden som inte klipps lika frekvent, tex. under en studsmatta. När Spot Cutting används klipper robotgräsklipparen i ett spiralformat mönster för att klippa områden med högre gräs.

SensorControl
Robotgräsklipparen justerar klipptiden automatiskt utifrån gräsets behov av klippning.

Juni 2020:

• Åtgärdade en bugg som orsakade robotgräsklipparen att stanna och svänga under klippning
  • Diverse förbättringar som ytterligare förbättrar driftsäkerheten
  • Grundversion för ytterligare versioner

Mer information