03108-30-L-022

Veilig fruit oogsten en de beste opslag bieden

Tuinleven
Gewapend met de juiste tips, kan het oogsten van fruit kinderspel zijn. Als de vruchten op de juiste manier worden opgeslagen, kunnen ze lang worden bewaard, zodat u ze geleidelijk kunt gebruiken.

Veilig en eenvoudig oogsten van fruit hoog in de boom

Bij het oogsten van fruit dat hoog in de boom groeit, biedt een fruitplukker een veilig alternatief voor de minder veilige methode om een ladder te gebruiken. Pak de stengel van de vrucht op de boom in de ruimte tussen twee tanden van de fruitplukker. Geef de telescopische hendel van de fruitplukker dan een lichte ruk en het fruit zal snel en gemakkelijk in de opvangzak landen zonder beschadigd te worden.

Regelmatig het fruit controleren

De oogsttijd voor de belangrijkste fruitsoorten - appels, peren en kweepeer - loopt over het algemeen van juli tot november. Fruit moet worden bewaard in een vorstvrije, vochtige ruimte, bij een temperatuur van ongeveer 2 tot 5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de fruitopslagruimte regelmatig te controleren op bedorven fruit, omdat dit zich snel kan verspreiden naar het andere opgeslagen fruit.

Expert tip

De beste opslagmethode is het gebruik van planken waarop het fruit niet te dicht bij elkaar is geplaatst, met de stelen naar boven gericht. Voorkom drukpunten op het fruit tijdens het oogsten, transport en opslag, omdat dit sneller de vrucht laat rotten.