GARDENA - Gegarandeerde kwaliteit

Tuinleven
Er worden hoge eisen gesteld aan tuingereedschap. Hoeveel dit gereedschap wordt gebruikt, wisselt even sterk af als de afzonderlijke werkzaamheden die in de tuin moeten worden verricht. De GARDENA producten moeten externe invloeden zoals warmte, vocht, regen en slijtage kunnen doorstaan.
Om de vereiste kwaliteit te kunnen garanderen houdt GARDENA toezicht op de volledige productieketen, van de inkoop van productonderdelen tot aan het eindproduct. Alle onderdelen, van essentieel belang voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten, worden onderworpen aan specifieke proeven en kwaliteitsrichtlijnen. Uithoudingsproeven, breekproeven en warmte- en koudeproeven vormen nog maar een deel van de praktijktests die elk onderdeel moet doorstaan. U leest meer over kwaliteitsborging in een interview met hoofd Kwaliteitsborging Reiner Häufele.
03260-20-p-001.eps

Kwaliteitsproducten en garantie

De GARDENA producten worden systematisch vervaardigd op basis van grondstoffen en onderdelen met kenmerken die de werking van de producten ten goede komen en de bruikbare levensduur verlengen. Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardig edelstaal voor zagen, scharen, hakken, harken en andere gereedschappen die zwaar belast worden. Er komt een hele reeks technologieën bij kijken voordat een onbewerkt stuk metaal is bewerkt tot in een GARDENA tuingereedschap met zijn kenmerkende turquoise kleur. Bij het transformatieproces tot een nuttig stuk gereedschap wordt het metaal eerst onderworpen aan technieken zoals persen, buigen en snijden. Waar extreme precisie vereist is, wordt de allernieuwste lasersnijtechniek gebruikt. Door middel van diverse uithardingsprocedés worden de gereedschappen extra stabiel en duurzaam gemaakt. Vervolgens worden scherpe randjes afgebraamd voor een veilig gebruik. De poedercoating, door GARDENA als eerste toegepast op tuingereedschappen, zorgt uiteindelijk voor een betere bescherming tegen slijtage en roest dan conventionele afwerkingsmethoden.

Zo ontstaan kwaliteitsproducten, zoals de combisystem-tuingereedschappen en -kleingereedschappen en de niet-gemotoriseerde snoeischaren, takkenscharen, heggenscharen en grasscharen, waarop GARDENA een garantie van 25 jaar biedt.
EM-Blume-041-42cm