Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde de oftest stillede spørgsmål om robotplæneklippere.

Hvordan kan jeg finde ud af, om robotplæneklipperen er egnet til min have?

Meget nemt! Se vores robotplæneklipper rådgiver her og du ville finde ud af hvilken plæneklipper er optimal til din have,

Ellers kan du undersøge, om din have lever op til produktspecifikationerne. Brug rådene til at afgøre, hvilken GARDENA-robotplæneklipper der er egnet til din have.

GARDENA R70Li (4072-64):

• Plæneareal: Maks. 700 m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 25 %
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA R80L (4069-64)i:

• Plæneareal: Maks. 800 m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 25 %
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA SILENO (4052-64), GARDENA smart SILENO (19060-64):

• Plæneareal: Maks. 1000 m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 35%
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA SILENO+ (4054-64), GARDENA smart SILENO+ (19061-64):

• Plæneareal: Maks. 1300 m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 35%
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA SILENO+ 1600 (4055-64), GARDENA smart SILENO+ 1600 (19064-64):

• Plæneareal: Maks. 1600 m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 35%
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA SILENO city (15001-20):

• Plæneareal: Maks.  250m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 25%
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA SILENO city (15002-20):

• Plæneareal: Maks.  500m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 25%
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)
Se brugsanvisningen eller afsnittet "Produkter" på dette websted for flere oplysninger.

Hvor længe skal robotplæneklipperen bruge til at klippe hele min have?

Princippet for GARDENA robotplæneklipperen er at klippe plænen kontinuerligt. Det betyder, at din have altid er frisk. Den nødvendige tid afhænger af størrelsen og kompleksiteten af din have.
Vi anbefaler at lade robotplæneklipperen arbejde fem dage om ugen. Selvfølgelig kan han også arbejde hele ugen. Her kan du finde et eksempel på, hvor mange timer de forskellige robotplæneklippere bruger på at klippe, når seks arbejdsdage er planlagt.

Er det nødvendigt at placere ladestationen på græsplænen eller kan den placeres i køkkenhaven?

Der er meget trafik i området foran ladestationen. Robotplæneklipperen skal kunne starte i enhver retning samt køre tilbage til ladestationen fra enhver retning. For (smart) SILENO city / SILENO/  SILENO+ kan du vælge imellem flere placeringer til ladestationen. Se afsnit "Sådan installeres ladestationen til GARDENA-robotplæneklipperen" i brugsanvisningen for flere oplysninger.

Hvor smalle passager kan jeg have i min have til GARDENA-robotplæneklipperen?

Det er bedre at undgå lange og smalle passager samt områder, der er smallere end 1,5 m, da robotplæneklipperen i så fald måske klipper passagen for længe eller ikke selv kan komme ud af den.

Hvor smalle passager (ca. 1 m i længden) kan jeg have i min have til GARDENA-robotplæneklipperen?

Det afhænger af, hvilken robotplæneklipper du har. R38Li, R40Li, R45Li og R50Li: Minimumsbredden er 90 cm mellem afgrænsningskablerne. R70Li, (smart) SILENO/SILENO+: Minimumsbredden er 60 cm mellem afgrænsningskablerne.

Hvordan installere jeg min robotplæneklipper?

Venligst se vores hjælpsomme installationsvideoer her

Har du allerede hørt noget om de seks største robotplæneklipper myter?

Her kan du læse om de seks største mytter om robotplæneklippere