Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde de oftest stillede spørgsmål om robotplæneklippere.

Hvordan kan jeg finde ud af, om robotplæneklipperen er egnet til min have?

Du skal blot undersøge, om din have lever op til produktspecifikationen. Brug rådene til at afgøre, hvilken GARDENA-robotplæneklipper der er egnet til din have.

GARDENA R70Li (4072-64):

• Plæneareal: Maks. 700 m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 25 %
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA R80L (4069-64)i:

• Plæneareal: Maks. 800 m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 25 %
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA SILENO (4052-64), GARDENA smart SILENO (19060-64):

• Plæneareal: Maks. 1000 m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 35%
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA SILENO+ (4054-64), GARDENA smart SILENO+ (19061-64):

• Plæneareal: Maks. 1300 m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 35%
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA SILENO+ 1600 (4055-64), GARDENA smart SILENO+ 1600 (19064-64):

• Plæneareal: Maks. 1600 m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 35%
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA SILENO city (15001-20):

• Plæneareal: Maks.  250m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 25%
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)

GARDENA SILENO city (15002-20):

• Plæneareal: Maks.  500m² +/- 20 %
  • Hældning inden for arbejdsområdet: Maks. 25%
  • Smal passage: Min. 60 cm (fra kabel til kabel)
Se brugsanvisningen eller afsnittet "Produkter" på dette websted for flere oplysninger.

Kan jeg bruge en GARDENA-robotplæneklipper i forskellige arbejdsområder?

Hvis arbejdsområdet består af to forskellige plæneområder, hvor robotplæneklipperen ikke selv kan’køre, anbefaler vi, at du gør det muligt ved at udlægge kablet til de andre områder. I så fald understøttes robotplæneklipperen manuelt mellem det primære og det sekundære område. Brug tilstanden MAN / sekundært område (other area), hvorefter robotplæneklipperen klipper, indtil batteriet er brugt op. Med denne metode skal du selv flytte robotplæneklipperen til ladestationen.

Se brugsanvisningen for detaljerede oplysninger om denne fremgangsmåde.

Er det nødvendigt at placere ladestationen på græsplænen eller kan den placeres i køkkenhaven?

Der er meget trafik i området foran ladestationen. Robotplæneklipperen skal kunne starte i enhver retning samt køre tilbage til ladestationen fra enhver retning. For (smart) SILENO city / SILENO/  SILENO+ kan du vælge imellem flere placeringer til ladestationen. Se afsnit "Sådan installeres ladestationen til GARDENA-robotplæneklipperen" i brugsanvisningen for flere oplysninger.

Hvor smalle passager kan jeg have i min have til GARDENA-robotplæneklipperen?

Det er bedre at undgå lange og smalle passager samt områder, der er smallere end 1,5 m, da robotplæneklipperen i så fald måske klipper passagen for længe eller ikke selv kan komme ud af den.

Hvor smalle passager (ca. 1 m i længden) kan jeg have i min have til GARDENA-robotplæneklipperen?

Det afhænger af, hvilken robotplæneklipper du har. R38Li, R40Li, R45Li og R50Li: Minimumsbredden er 90 cm mellem afgrænsningskablerne. R70Li, (smart) SILENO/SILENO+: Minimumsbredden er 60 cm mellem afgrænsningskablerne.