Op reis naar de mooiste tuinen

Tuinleven
Waar gaat u naartoe met vakantie? Elk jaar combineren veel tuinliefhebbers hun reisplannen met hun favoriete vrijetijdsbesteding en bezoeken zij de mooiste tuinen ter wereld. Daar kunnen ze o.a. nieuwe inspiratie opdoen voor hun eigen tuin. We hebben een lijst van interessante tuinreisbestemmingen samengesteld.

Kasteel Mirabell in Salzburg

De indrukwekkende tuinen van Mirabell zijn gelegen op het landgoed van kasteel Mirabell in de Oostenrijkse stad Salzburg. De tuinen bestaan onder andere uit een grote en kleine parterre, een rozentuin, de oranjerie en in het westelijke deel, één van de oudste hagenten noorden van de Alpen. Bovendien zijn er in de zomermaanden meer dan 10.000 rozen te bewonderen.

Powerscourt Tuinen in Wicklow

De Powerscourt Tuinen liggen in County Wicklow in Ierland. Ze worden beschouwd als één van de mooiste tuinen in hun soort. Bijzonder zijn de Italiaanse en Japanse tuinen. Vlakbij deze tuinen is de hoogste waterval van Ierland, de Powerscourt waterval.

Eden Project in Cornwall

Het Eden Project in Cornwall is een botanische tuin in het zuiden van Engeland. De tuin is 50 hectare groot en bestaat uit twee grote kassen die op hun beurt weer bestaan uit vier koepels. Deze kassen zijn de grootste in de wereld. Verschillende klimaatzones worden gesimuleerd in deze kassen, zodat planten uit de hele wereld hier kunnen groeien.

Kasteel de Marqueyssac in de Dordogne

De tuinen rondom Kasteel Marqueyssac zijn gelegen in de Dordogne (Frankrijk). De tuinen zijn vandaag de dag nog steeds in particulier bezit , maar zijn wel toegankelijk voor het publiek. De tuinen van Marqueyssac imponeren door de verscheidenheid.  Talloze buxussen worden gesnoeid in schitterende afgeronde, abstracte vormen, zoals koepels en pilaren.

Nong Nooch Tropische Botanische Tuin

De Nong Nooch Tropische Tuin is een botanische tuin in Thailand. Het bestaat uit een Franse, een Europese en een bloementuin. Het bijzondere is het brede scala van palmen: oa.  Aziatische, Amerikaanse en Centraal-Afrikaanse soorten. Maar ook andere, minder bekende rassen kunnen worden bekeken worden in deze tuinen.