VQ-599392
01_people-badge

Mensen

Onze doelstelling voor 2025

De mensen-pilaar is gericht op bewustwording van de huidige uitdagingen waar onze planeet voor staat. Daarom inspireren we onze teams en onze consumenten tot duurzaam gedrag - op het werk, in hun dagelijks leven of in hun tuin.

  • We stimuleren gedragsveranderingen bij onze teams om onze divisie nog diverser te maken, met een zeer betrokken en gezond personeelsbestand.

  • We trainen al onze medewerkers om individuele acties te inspireren om duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan. We stellen onze consumenten in staat om duurzame tuingewoonten aan te nemen met onze innovatieve productoplossingen, inspirerend advies en serviceaanbiedingen.

  • We zijn van oudsher betrokken bij sociale aangelegenheden als onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Tegen 2025 zullen we 5 miljoen consumenten en collega's in staat stellen duurzame keuzes te maken.

Employees

ONZE MEDEWERKERS

Interne bewustmaking van ons voltallige personeel rond het thema duurzaamheid

Bewustzijn voor duurzaamheid vergroten

Ons e-learningprogramma over duurzaamheid voor het hele personeel is het vlaggenschip van onze onlangs gelanceerde Global Sustainability Learning Journey. Het is ontworpen om al onze werknemers erbij te betrekken en gesprekken op gang te brengen over de acties die elk individu kan ondernemen om klimaatverandering en andere duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken.

Diversiteit & inclusie

We definiëren diversiteit in de breedste zin van het woord, inclusief leeftijd, ras, etniciteit, geslacht, seksuele geaardheid, culturele identiteit, handicap en algemene levenservaringen. Belangrijk is dat het ook diversiteit in denken omvat. Drie doelstellingen helpen ons om een diverse en inclusieve organisatie te vormen:

  • Diversiteit in onze teams: door de algehele diversiteit in onze teams en het genderevenwicht in het leiderschap te meten.

  • Inclusief leiderschap en cultuur: door elk jaar de perceptie van diversiteit en inclusie onder werknemers te onderzoeken en het aandeel werknemers te meten dat een training heeft gevolgd.

  • Externe validatie: we meten onze prestaties jaarlijks aan de hand van de Bloomberg GEI (Gender Equality Index) en streven naar een jaarlijkse stijging van onze D&I-score.

Sustainovators

Sustainovators benoemen

Ons Sustainovator ambassadeursprogramma betrekt vrijwilligers uit de hele organisatie om ideeën aan te dragen voor Sustainovate. We organiseren elk kwartaal webinars en houden Sustainovators op de hoogte van de duurzaamheidsagenda en onze voortgang. We delen best practices en putten inspiratie uit externe initiatieven en andere koplopers op het gebied van duurzaamheid.

Diversityleaders

Erkend voor leiderschap

Husqvarna Group is uitgeroepen tot Diversity Leader door de Financial Times. We stonden op de 128e plaats van een lijst van 850 bedrijven uit een lijst van 15.000 Europese bedrijven.

Our Consumers

ONZE CONSUMENTEN

Bouwen aan de markt voor duurzame oplossingen en consumenten aanmoedigen om duurzame opties te kiezen

We stellen onze consumenten in staat om duurzame tuingewoonten aan te nemen

Bij GARDENA geloven we dat kleine acties tot grote veranderingen kunnen leiden. Ons assortiment tuingereedschap is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. We gebruiken materialen zoals gerecycled plastic en FSC®-gecertificeerd hout om onze impact op het milieu te beperken. Onze producten zijn ook duurzaam, zodat je er vele tuinseizoenen op kunt vertrouwen. Maar het gaat niet alleen om de producten - we geloven dat we door het delen van onze kennis op het gebied van groen tuinieren onze klanten kunnen helpen een echt verschil te maken in hun eigen groene ruimtes.

EcoLine products

EcoLine-producten helpen consumenten een duurzame keuze te maken

GARDENA EcoLine is een assortiment hoogwaardig tuingereedschap dat is gemaakt van een aanzienlijk aandeel gerecycled materiaal. Alle plastic elementen van EcoLine zijn gemaakt van een groot aandeel post-consumer gerecycled plastic.

A colourful garden ecosystem

Groene ruimtes creëren en onderhouden

Je tuin de zorg en aandacht geven die hij verdient, is de beste manier om je tuin tot leven te brengen. Je wilt bloemen die bloeien en de geur van verse kruiden in de lucht ...

Clever watering is key

Slim water geven is de sleutel

Groene ruimten kunnen alleen bestaan als ze op de juiste manier worden verzorgd. Daarom is efficiënt water geven essentieel. Lees meer over verstandig omgaan met water.

Partnerships for change

PARTNERSCHAPPEN VOOR VERANDERING

Samenwerkingsverbanden opbouwen om onze mensen-doelen te ondersteunen

Lokaal en wereldwijd handelen

Net als bij milieuzaken zijn we ons bewust van onze sociale verantwoordelijkheden en zijn we al lange tijd betrokken bij sociale aangelegenheden.

Unicef

Langdurig partnerschap met UNICEF

Sinds 2018 draagt GARDENA bij aan de wereldwijde WASH-programma's (water, sanitaire voorzieningen en hygiëne) van UNICEF. Hierdoor kan UNICEF tegen 2023 meer dan 290.000 kinderen en gezinnen toegang geven tot schoon drinkwater.

Cooperation with sheltered workshops

Samenwerking met sociale werkplaatsen

We werken al sinds de jaren '80 samen met werkplaatsen voor mensen met een handicap in de regio en hebben daar als klant werkgelegenheid gecreëerd. In ons project "Heuweg 7" werken mensen met een handicap en voormalig langdurig werklozen onder begeleiding samen in een assemblagefabriek.

Wat we doen in andere pijlers van ons SUSTAINOVATE programma

Circular

Heroverwegen en herontwerpen voor een grondstofslimme klantervaring

De principes van een circulaire economie in onze organisatie implementeren door materialen te hergebruiken, afval te verminderen, de recycleerbaarheid van producten en productverpakkingen te vergroten en tegelijkertijd een efficiënt gebruik van water mogelijk te maken.

Carbon

De overgang naar koolstofarme oplossingen stimuleren

Koolstofreductie in onze activiteiten en daarbuiten, zodat we ons steentje bijdragen aan het beperken van de wereldwijde temperatuurstijging tot 1,5°C in overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs - het wereldwijde raamwerk voor klimaatbeleid.