NH-290999
01_circular-badge

Circulair

Onze doelstelling voor 2025

We zetten ons in om materialen te hergebruiken, de recyclebaarheid te vergroten en afval te verminderen. We richten ons in het bijzonder op het verantwoord gebruik van de hulpbron water. De circulaire kans combineert onze passie voor circulariteit met ons innovatievermogen.

  • We houden materialen in gebruik door ervoor te zorgen dat producten lang meegaan door hun ontwerp.

  • We maken steeds meer gebruik van gerecyclede materialen, vooral plastic, terwijl we dezelfde prestaties en kwaliteit leveren als vergelijkbare producten zonder gerecycled materiaal.

  • We proberen afval te verminderen en het recyclingpercentage van onze verpakkingen te verhogen.

  • Aangezien water een van de meest bedreigde hulpbronnen is, zullen we specifieke producten blijven ontwerpen om water efficiënt te gebruiken bij irrigatie en op een slimme manier water te gebruiken in onze eigen activiteiten.

Tot 2025 zorgen we voor 50 circulaire innovaties

Circulaire innovaties: aanpakken die de noodzaak om materialen te onttrekken verminderen en lussen in onze economie sluiten, waardoor producten en materialen in gebruik blijven.

02-GA870-0020-bea

1. VERMINDEREN

De noodzaak om hulpbronnen te onttrekken
We verminderen afval en het gebruik van water door innovatieve producten en in onze eigen activiteiten. Duurzaam en betrouwbaar, de producten zijn perfect geschikt voor jarenlang gebruik onder de veeleisende omstandigheden van alledaags tuinieren. De levensduur van producten is essentieel. We zijn overtuigd van de kwaliteit van onze producten en bieden garantieperiodes tot 35 jaar.

03-VR-990342-bea

2. HERGEBRUIKEN

Producten en materialen in gebruik houden
Veel van onze producten hebben een buitengewoon lange garantie, maar mochten ze ooit stuk gaan, dan willen we reparaties zo eenvoudig en kosteneffectief mogelijk maken - om de levensduur van de producten verder te verlengen. Dus als een geliefd GARDENA product kapot gaat, kun je het in veel gevallen zelf repareren met vervangende onderdelen. Voor complexere producten is er ons servicecentrum voor reparatie.

04-RK-113578-bea

3. RECYCLE

Kringlopen in onze economie sluiten
Met speciale middelen en onderzoek stimuleren we projecten om zowel bestaande als toekomstige processen te verbeteren. Van grondstoffen tot interne logistiek, productie en productverpakking, onze voortgang om de vraag naar grondstoffen te verminderen door over te schakelen op gerecyclede materialen stelt ons in staat om nieuw, op fossiele grondstoffen gebaseerd plastic te besparen.

Wat we tot nu toe hebben bereikt

05.1-EK-479544-bea

WATER

Hoe we door innovatie bijdragen aan een efficiënt gebruik van onze kostbare hulpbron.

Water is een van de fundamenten van duurzame, groene ruimten. Maar water is ook een schaarse hulpbron die verantwoord moet worden gebruikt. Veel regio's op aarde hebben nu al te kampen met ernstige watertekorten en het ziet ernaar uit dat de situatie de komende jaren nog veel erger zal worden. Daarom is het des te belangrijker om verstandig met water om te gaan - want elke druppel telt. We richten ons op het in staat stellen van onze klanten om efficiënte irrigatieoplossingen toe te passen, terwijl we ook het waterverbruik in onze eigen activiteiten verminderen.

05.2-FB-316101-bea

MATERIALEN

Hoe wij bijdragen aan een optimale levenscyclus van producten.

Voor de productie van hoogwaardig en duurzaam tuingereedschap is een grote verscheidenheid aan materialen nodig, zoals plastic, hout of staal. We streven ernaar om het gebruik ervan zoveel mogelijk te beperken, zowel in onze producten als in onze verpakkingen, en om waar mogelijk te werken met gerecyclede en recyclebare materialen. Het spreekt ook voor zich dat het verminderen en recyclen van materiaalafval in onze eigen fabrieken en magazijnen voor ons een must is.