mocktail met citroen waar munt in word gedaan

Verfrissing uit de tuin: een zomer mocktail

Het is warm en de zon schijnt in volle glorie. Tijd voor wat verfrissing.

Het is hoog tijd voor een verfrissende zomer mocktail. En als de ingrediënten uit je eigen tuin komen is de mocktail nóg beter. Ons voorstel: een citroen-munt mocktail.

Het eerste ingrediënt voor deze verfrissende mocktail zijn muntblaadjes. Munt is een zeer eenvoudige plant om in je tuin te laten groeien. Hij verkiest een zonnige tot half-zonnige standplaats met vochtige grond. Munt dient één keer geoogst te worden voordat hij gaat bloeien in juni, en één keer in de herfst.

Het tweede ingrediënt is citroen, deze plant vraagt eveneens weinig zorg om in de tuin te groeien. Citroen houdt van een vochtige, zonnige plek uit de wind. De bladeren kan je vanaf juni verzamelen en kunnen niet alleen voor een lekkere mocktail, maar ook voor thee, sla of soep gebruikt worden. De verfrissende bladeren geven een aangename, fruitige geur af in de tuin.

Naast citroen en munt heb je voor deze verfrissende zomer mocktail ook water en suiker nodig. Om de mocktail zo lekker mogelijk te maken, raden we je aan om de citroen- en muntblaadjes eerst in heet water onder te dompelen. Zo komen de fijne aroma’s beter vrij. Wanneer het mengsel is afgekoeld, voeg je het sap en de geraspte schil toe. (Je kan ook ijsblokjes toevoegen om het proces te versnellen.) De hoeveelheid sap en geraspte schil hangt af van wat je zelf lekker vindt. Als laatste wordt de mocktail afgemaakt met suiker.

Geniet van deze lekkere, zelfgemaakte mocktail in de tuin!