Grasranden maaien

Onderhoud de randen van je gazon

Is je gazon goed onderhouden en in topvorm? Super, daar zijn we blij om! En hoe zit het met de graskanten? Groeien de grassprieten wild in het rond en verspreiden ze zich op plekken die niet gemakkelijk bereikbaar zijn met de grasmaaier? Geen probleem, ook dit ongewenste gras is eenvoudig aan te pakken.

Gazonranden kunnen op verschillende manieren gemaaid worden. Voor wie last heeft van gras wat slechts op enkele plekken groeit die niet bereikbaar zijn met de grasmaaier, zijn er mechanische grasscharen verkrijgbaar. Dit zijn scharen waarmee je het gras kan knippen, zoals met een snoeischaar. Veel grasscharen hebben een draaibare snijkop, zodat het gras langs muren relatief makkelijk geknipt kan worden. Het enige nadeel: de meeste grasscharen hebben geen lang handvat, wat betekent dat je het gras op je knieën of gehurkt moet knippen. Eenvoudige grasscharen zijn daarom minder geschikt voor lange graskanten.

Mechanische grasschaar

De lange graskanten zijn eenvoudiger bij te houden met een accugrasschaar. De messen hiervan worden motorisch aangedreven, met één druk op de knop, zodat het gras gemakkelijk gemaaid kan worden. Met behulp van een verlengsteel kan je de graskanten zelfs rechtop maaien, zonder dat je hoeft te bukken.

Accu grasschaar

Wie grote oppervlakken met veel gazonranden heeft, kan het beste een trimmer of bosmaaier gebruiken. Deze gereedschappen zijn meestal verkrijgbaar met een motor, zowel met snoer als zonder snoer en met een oplaadbare accu.