OV-812566

Doordacht consumeren

Met tuingereedschap kun je efficiënt werken, je planten verzorgen en je grond bewerken. Zorg er wel voor dat je enkele belangrijke aandachtspunten in het oog houdt.

Plants in pots

Upcycling tips voor tuinieren

  • Gebruik yoghurtpotjes als ideale plek om zaailingen in te zaaien.
  • Probeer aluminium deksels aan touw boven je groentebedden te binden. Ze bewegen in de wind en verjagen vogels die op zoek zijn naar voedsel.
  • Je kunt gekochte bloempotten keer op keer hergebruiken voor meer planten.

Bedenk ...

Met tuingereedschap kun je efficiënt werken, je planten verzorgen en je grond bewerken. Zorg er wel voor dat je duurzaamheid in gedachten houdt bij het kiezen van je gereedschap. Hier zijn enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

Durability

1. Duurzaamheid

Idealiter koop je gereedschap, zoals scharen met lange garantie die uitgebreide hardheids- en precisietests hebben doorstaan, zodat je er vele jaren van dagelijks tuinieren op kunt vertrouwen.

Repairs and replacements

2. Reparaties en vervanging

Controleer of deze duurzame gereedschappen kunnen worden gerepareerd of onderdelen kunnen worden vervangen, zodat je ze jarenlang kunt blijven gebruiken.

Economy-and-efficiency

3. Zuinigheid en efficiëntie

Het gebruik van druppelirrigatiesystemen dicht bij de wortels, bodemsensoren en geautomatiseerde regelingen kan je helpen om water te besparen en verspilling van kostbare hulpbronnen te voorkomen.

FSC-eco-line

4. Materialen

Kies gereedschap van gerecycled materiaal of met handvatten van gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen.

battery-tools-for-more-power

5. Batterijgereedschap voor meer vermogen

Eén enkel accusysteem voor verschillende apparaten en tuinwerkzaamheden van verschillende merken betekent dat opeenstapeling van niet-compatibele accu's, laders en kabels tot het verleden behoren. Dit bespaart geld, ruimte en middelen.

all-in-one-solutions

6. Alles-in-één oplossingen

Multifunctionele gereedschappen, zoals schrobzuigmachines en systemen met verschillende hulpstukken, kunnen worden gebruikt om allerlei taken aan te pakken met slechts één handgreep.