broezen

Soorten broezen

Broezen zijn ideaal om je planten water te geven, maar kan je ook gebruiken voor reinigingsklussen. Wil je een broes aanschaffen maar heb je geen idee welke? Wij vertellen je graag meer over de soorten broezen en hun mogelijkheden.

Bij de meeste broezen kan je de watertoevoer reguleren en de waterstraal vastzetten zodat je de hendel niet continu hoeft vast te houden. Alle broezen van GARDENA zijn UV- en vorstbestendig. Er zijn ook broezen met een verlengsteel, deze bieden een stukje gemak. Hiermee kan je bijvoorbeeld de plantenbakken die aan je balkon hangen of hanging baskets eenvoudig water geven, maar ook je potplanten zonder dat je hoeft te bukken.

Broezen geven verschillende en soms meerdere soorten waterstralen:

  • Broesstraal: het water wordt verdeeld over een groter oppervlak, je kan het vergelijken met een douchekop.
  • Sproeinevel: dit is nog fijner dan een broesstraal en geeft, zoals het woord al zegt, een nevel van regen.
  • Perlatorstraal: deze kan je het beste vergelijken met de straal die uit je kraan komt.
  • Harde straal: vergelijkbaar met de perlatorstraal, maar dan met kracht erachter.
  • 3-punts volle straal: dit is niet één harde straal maar 3 kleine, harde stralen.
  • Vlakke straal: een platte straal van water in de vorm van nevel.
classic broes

Classic broes

Dit is de meest basis broes die er is. Ideaal voor het watergeven van potplanten en kleinere oppervlakken dankzij de fijne broesstraal.

classic sproeibroes

Classic sproeibroes

Wil je iets meer mogelijkheden? Zoals het reguleren van de watertoevoer en de waterstraal vast kunnen zetten. Dan kan je voor deze sproeibroes gaan. Je kan deze broes ook in een verlengde versie kopen, zowel met een verlengstuk van 60 cm als 90 cm.

Sproeibroes AquaCount

Sproeibroes AquaCount

Met de Sproeibroes AquaCount kan je naast het bewateren van je planten met een broesstraal, ook je waterverbruik bijhouden. De geïntegreerde watermeter laat vier verschillende verbruiken zien: het waterverbruik per dag, per seizoen, per bewateringscyclus en de huidige doorvoer. Niet te vergeten kan het display gedraaid worden en hiermee is hij zowel voor rechts- als linkshandigen prettig in gebruik.

City gardening Balkon broes

City gardening Balkon broes

Kleine, compact broes voor bijvoorbeeld op het balkon of terras. Dankzij de verminderde waterstroom heeft hij een extra zachte straal.

Comfort Reinigingsbroes

Comfort Reinigingsbroes

Deze broes heeft twee verschillende standen: een sproeinevel voor gevoelige planten en een harde straal voor reinigingstaken. Deze broes is ook in een verlengde versie te verkrijgen. De kop van de verlengde broes is draaibaar en het verlengstuk is 60 cm.

Comfort broes voor gevoelige planten

Comfort broes voor gevoelige planten

Ideaal voor zachte besproeiing van bloemen en kwetsbare planten, zoals zaailingen. Deze comfortbroes heeft een broesstraal en een sproeinevel. Deze broes is ook in een verlengde versie te verkrijgen. De kop is draaibaar en het verlengstuk is 60 cm.

Comfort broes voor bloembedden

Comfort broes voor bloembedden

Geeft een brede straal en is daarom handig voor grote bloembedden. De broes heeft ook een instelbare sproeihoek: van geconcentreerd, tot breed verspreide wolk. Het geïntegreerde NoDrip systeem zorgt ervoor dat de broes niet nadruppelt na het sproeien.

Classic multifunctionele broes

Classic multifunctionele broes

Deze broes heeft 3 verschillende soorten stralen: de broesstraal, perlatorstraal en 3-punts volle straal. Je kan deze broes gebruiken voor het besproeien van potplanten en bloembedden, maar ook voor het reinigen. De geïntegreerde, uitneembare vuilzeef kan je reinigen.

Comfort multifunctionele broes

Comfort multifunctionele broes

Wil je veel verschillende mogelijkheden om water te geven? Dan is deze ideaal. Deze broes geeft 5 verschillende waterstralen: de broesstraal, sproeinevel, harde straal, perlatorstraal en vlakke straal. Ook deze broes heeft een geïntegreerd filter die uitneembaar is voor reiniging.

Premium mutifunctionele broes

Premium mutifunctionele broes

De premium multifunctionele broes heeft dezelfde mogelijkheden als de comfort multifunctionele broes, maar dan met een luxere behuizing en dus uitstraling. Hij is gemaakt van robuust metaal in combinatie met kunststof. Deze heeft net zoals de andere multifunctionele broezen een geïntegreerd filter die uitneembaar is voor reiniging.

Premium verlengde broes

Premium verlengde broes

Zoals we eerder vertelde kan een broes met verlengstuk prettig zijn voor planten op hoogte of in potten. Deze verlengde broes is een premium uitvoering dat betekent dat hij niet alleen uit kunststof bestaat maar ook uit stevige metalen onderdelen. Hij heeft een broesstraal, fijne sproeinevel en harde straal.