bollenplanter

Bloembollen planten voor de lente

Sneeuwklokjes, krokussen en hyacinten zijn de eerste tekenen van de lente die vanaf februari hun prachtige kleuren laten zien.

De verschijning van mooie tulpenblaadjes, delicate anemonen of indrukwekkende narcissen vertegenwoordigen de lente. Plant deze bloembollen tussen september en half december, maar uiterlijk vóór de eerste vorst. Bolbloemen zorgen voor intensieve kleurpaletten en veranderen je balkon, terras of tuin in vurige lentedroom. Als je bij het planten van de bollen en knollen rekening houdt met de latere groeihoogte en bijvoorbeeld hoge tulpen en narcissen achteraan plant en anemonen vooraan, heb je ieder jaar opnieuw een stijlvol plaatje.

Bollenplanter

Denk er bij het planten van de bloembollen aan dat ze twee keer zo diep in de grond geplant moeten worden, als de hoogte van de bol. Een voldoende groot en diep gat kan je graven met een handschepje, maar je kan hier ook een bollenplanter voor gebruiken. Steek de bol vervolgens met de punt naar boven in de grond, bedek hem met aarde en druk de grond aan.

Gebruik de zogeheten ‘lasagne-methode', als je de bloembollen in potten en manden wil planten. Plaats de grote bollen diep en de kleinere meer naar boven, dichter bij het oppervlak.

Nu is het wachten op het voorjaar!