Gardena Sileno minimo

Robotmaaier uit winterslaap: Zo ga je weer aan de slag!

Het is tijd om je robotmaaier weer uit de schuur te halen en de voorjaarscheck te doen! De voorjaarscheck is er om te kijken of alles nog goed naar behoren werkt, zodat je robotmaaier klaar is om het hele seizoen te maaien!

Laadstation robotmaaier

Laadstation

Check allereerst het laadstation. Is het laadstation nog steeds klaar voor gebruik? Sluit het laadstation aan op de voedingseenheid en controleer het controlelampje.

Knippert het LED lampje groen? Dan is alles oké en is er niks aan de hand. Knippert het lampje blauw? Mogelijk is er een kabelbreuk of zijn de connectors niet goed aangesloten. Knippert het LED lampje rood of blijft het lampje uit? Dat betekent dat er een storing is. Controleer dit aan de hand van de gebruiksaanwijzing. Indien nodig kan je de GARDENA Service inschakelen.

Controleer vervolgens of de laadcontacten op het laadstation en op de maaier in orde zijn. Het kan zo zijn dat er tijdens de opslag corrosie is opgetreden. Mocht dit het geval zijn, kan je met een fijn schuurpapiertje de corrosie verwijderen. Is je laadstation helemaal in orde? Dan gaan we verder met het controleren van de accu! 

Accu

Is de accu van jouw robotmaaier nog geschikt voor het komende seizoen?

Sluit het laadstation aan op de adapter en controleer het controlelampje. De accu is onderhoudsvrij, maar 'veroudert' door het gebruik. De conditie van de accu is sterk afhankelijk van de gebruiksduur (aantal laadcycli). Bij toenemend gebruik neemt de accucapaciteit af, d.w.z. dat de robotmaaier vaker naar het laadstation moet worden gebracht.

Het laadniveau van een volledig opgeladen batterij moet tussen 1200 mAh en 1600 mAh. Als de aangegeven capaciteit van de batterij 1200 mAh is of minder, raden wij je aan de batterij te vervangen.
Voer de capaciteitscontrole van de accu uit in een volledig opgeladen toestand. Dit is de enige manier om een betrouwbaar resultaat te krijgen:

  1. Laat de robotmaaier in de handmatige 'bijgebied'-modus maaien tot de accu volledig is ontladen. Als de accu eenmaal leeg is, stopt de robotmaaier op het gazon.
  2. Laad je robotmaaier volledig op in de bedrijfsmodus 'bijgebied'.
  3. Houd de Menu toets 5 seconden lang ingedrukt.
  4. Selecteer 'Info' > 'Batterij'.

De gewenste informatie wordt vervolgens op het display weergegeven. Je kan de batterij gemakkelijk zelf vervangen. Meer informatie kan je vinden in de gebruiksaanwijzing.

laadstation

Begrenzingsdraad

 

Is er mogelijk sprake van schade aan de grensdraad?

Het is nooit volledig uit te sluiten dat schade aan de grensdraad of de de grensdraad of geleidingsdraad tijdens de winterstop.

Sluit de grensdraad en de geleidingsdraad aan op het laadstation en controleer het controlelampje. Is het LED lampje groen? Dan is alle oké. Brandt het LED lampje geel of blauw? Dat betekent dat er een storing is. Controleer dit aan de hand van de gebruiksaanwijzing. Indien nodig kan je de GARDENA Service inschakelen.

Messen en messenplaat

Het is verstandig om elk seizoen te beginnen met nieuwe messen onder je robotmaaier. Klik hier om nieuwe messen voor je robotmaaier te bestellen.

Alles gecheckt?

Dan is je GARDENA robotmaaier weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen en kan het gazon lekker hard groeien. Als je verder nog hulp nodig hebt, zal het GARDENA Service Team je graag helpen.