tablet met myGarden op scherm

Algemene vragen over de sprinklerplanner

MyGarden automatisch sproeiers positioneren

Wanneer je op 'Sprinklerplan' klikt in het linkermenu, plaats je automatisch in één stap je sproeiers. Dit is de snelste en eenvoudigste manier om je sproeiers toe te voegen, omdat ze volgens exacte berekeningen worden geplaatst. Daarna pas je zelf naar wens de positie van de sproeiers aan, als je dat wilt.

Lees meer over sproeiers en de planning in onze brochures.

MyGarden handmatig sproeiers plaatsen

Je kunt kiezen tussen ronde of vierkante sproeiers.

Als je een ronde sproeier plaatst, wordt automatisch een passend product toegevoegd aan je tekening, aan de hand van de grootte van je tuin. Bijvoorbeeld: Pop-up Sprinkler S 80 is geschikt voor tuinen tot 80 m², waar de Turbo-driven Pop-up Sprinkler T 380 geschikt is voor tuinen van maximaal 380 m².

MyGarden sproeiers afstellen

Sprinklers die zijn toegevoegd aan de planning kunnen op verschillende manieren worden aangepast. Pas bijvoorbeeld de positie aan of juist het oppervlak dat wordt besproeid.

Er zijn verschillende manieren om het te besproeien gebied nauwkeurig aan te passen. Dit kan eenvoudig door de sproeier te selecteren. Je kunt dan het bereik vaststellen door de grootte van de sproeier aan te passen, maar ook de diameter van de sproeier-opening en draaicirkel van de sproeier. Om de diameter en draaicirkel aan te passen klik je op het +-teken onder de geselecteerde sproeier.

MyGarden wateraansluiting toevoegen

De tweede stap in het Tuinplan-menu is 'Wateraansluiting plaatsen'. Sleep de kraan naar de gewenste positie bij je huis of in je tuin.

Let op: je kunt slechts één wateraansluiting plaatsen. Als je een voor- en achtertuin hebt, plan je de sproeiers apart in.

  • Maak eerst het sprinklerplan voor je voortuin.
  • Sla je planning op.
  • Maak nu in dezelfde tekening de planning voor de achtertuin.
  • Sla de planning onder een andere naam op.

Zo heb je eenvoudig toegang tot beide planningen.

Wanneer je de wateraansluiting toevoegt aan je tekening, verschijnt er een menu. Hierin wordt gevraagd hoeveel tijd het kost om een emmer te vullen als je deze aansluiting gebruikt. Aan de hand hiervan wordt automatisch bepaald hoeveel leidingen je tuin nodig heeft. Zorg ervoor dat je de hoeveelheid tijd precies goed invult, anders loop je het risico dat je sprinklersysteem na installatie niet optimaal werkt.

De vultijd van een emmer meten is eenvoudig. Draai de kraan van je wateraansluiting helemaal open en vul een 10-liter emmer water. Meet het aantal seconden voor de emmer vol is. In het veld op je scherm vul je dit aantal seconden in.

Read more about these products here navigate_next
MyGarden automatisch leidingen plaatsen

Zodra de sproeiers en wateraansluiting geplaatst zijn, kun je de waterleidingen die je systeem verbinden plaatsen. We raden aan hier de automatische planningsfunctie voor te gebruiken. Het bespaart tijd en is erg eenvoudig! Als je niet tevreden bent met de automatische plaatsing, kun je de route van de leidingen met de hand aanpassen.

Let op: als bepaalde sproeiers niet zijn verbonden als je de leidingen automatisch plaatst, controleer dan hun positie. Sommige objecten zullen geel of rood gekleurd zijn op je scherm: deze worden normaal gesproken niet besproeid. Als zo'n object binnen het bereik ligt van een sproeier, wordt deze niet verbonden.

MyGarden handmatig leidingen plaatsen

1. Selecteer het Leidingobject in het objectenmenu.
2. Klik op je wateraansluiting als startpunt.
3. Klik op de eerste sproeier die je wilt aansluiten.
4. Klik daarna op de volgende om alle sproeiers aan te sluiten. Klik op het vinkje om af te sluiten.
Houd er rekening mee dat T- en S-sproeiers niet op hetzelfde leidingsysteem kunnen worden aangesloten. Als je zowel T- als S-sproeiers in je plan hebt opgenomen, moet je twee afzonderlijke leidingsystemen installeren vanaf je wateraansluiting.
5. Al je sproeiers zijn aangesloten op de wateraansuiting wanneer ze van kleur veranderen (van transparant wit naar blauw).

Om het perfecte automatische bewateringssysteem toe te voegen aan je tuin, beantwoord je simpelweg de vragen die verschijnen in stap 4 van je sprinklerplanning. Aan de hand van je antwoorden worden de geschikte producten toegevoegd aan je boodschappenlijst.

Moderne systemen bewateren je tuin volledig automatisch, terwijl ze tegelijk water besparen - zelfs als je op vakantie bent. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over je tuin.

Read more about this on the sprinkler system page navigate_next
MyGarden benodigdheden aanleggen systeem

Als je op het laatste onderdeel van het menu klikt, kun je jouw unieke tekening en boodschappenlijst downloaden, opslaan als PDF en printen. De PDF bevat niet alleen je tuinontwerp en een overzicht van je sprinklersysteem, maar ook een planning voor de benodigde leidingen. Daarnaast bevat de PDF een gedetailleerde boodschappenlijst met een overzicht van de adviesprijzen van de onderdelen.

MyGarden zwenksproeiers toevoegen

Ja, je kunt zwenksproeiers toevoegen aan je systeem door deze handmatig te selecteren in het objectenmenu.