man met smartphone in tuin

Veelgestelde vragen en informatie

SILENO robotmaaiers van GARDENA zijn ontwikkeld voor eenvoudig en moeiteloos gazononderhoud. Probleemloos door onze 25 jaar lange ervaring. Betrouwbaar en volledig automatisch.

Je kunt kiezen uit modellen die verbonden zijn met het GARDENA smart system of Bluetooth®, zodat je ze eenvoudig en veilig op afstand bedient via de GARDENA smart App* of de GARDENA Bluetooth®-app.

*Online registratie vereist.

Informatie over robotmaaiers

picture_as_pdf

De slimme robotmaaier. SILENO.

Veelgestelde vragen

Controleer aan de hand van de productspecificaties of je tuin hiervoor geschikt is. Bepaal met behulp van de productadviseur welke GARDENA-robotmaaier geschikt is voor je tuin.

GARDENA (smart) SILENO:

 • Gazonoppervlak: Maximaal 1000 m² +/- 20%
 • Hellingsgraad binnen het werkgebied: maximaal 35%
 • Smalle passage: Minimaal 60 cm (van draad tot draad)

GARDENA (smart) SILENO+:

 • Gazonoppervlak: Maximaal 1300 m² +/- 20%
 • Hellingsgraad binnen het werkgebied: maximaal 35%
 • Smalle passage: Minimaal 60 cm (van draad tot draad)

GARDENA SILENO minimo (15201-20):

 • Gazonoppervlak: Maximaal 250 m² +/- 20%
 • Hellingsgraad binnen het werkgebied: maximaal 25%
 • Smalle passage: Minimaal 60 cm (van draad tot draad)

GARDENA SILENO minimo (15202-20):

 • Gazonoppervlak: Maximaal 500 m² +/- 20%
 • Hellingsgraad binnen het werkgebied: maximaal 25%
 • Smalle passage: Minimaal 60 cm (van draad tot draad)

Raadpleeg voor meer informatie de gebruiksaanwijzing of ga naar "Producten" op deze website.

Als het werkgebied bestaat uit twee van elkaar gescheiden gazongedeeltes waar de robotmaaier zich niet’uit eigen kracht kan verplaatsen, adviseren wij de draad naar de andere gedeeltes te leggen. In dit geval moet de robotmaaier handmatig tussen het hoofdgebied en de bijgebieden woorden verplaatst. In de modus MAN maait de robotmaaier totdat de accu leeg is. Wanneer je volgens deze methode werkt, moet je de robotmaaier zelf naar het laadstation brengen.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor meer informatie over hoe dit werkt.

In de zone vóór het laadstation vindt veel 'verkeer' plaats. De robotmaaier moet in elke richting kunnen starten en vanuit elke richting naar het laadstation kunnen terugkeren. Voor de (smart) SILENO / SILENO+ bepaal je zelf waar je het laadstation plaatst. Raadpleeg voor meer informatie het hoofdstuk "Laadstation van de GARDENA-robotmaaier installeren" in de gebruiksaanwijzing.

Lange smalle doorgangen met een breedte van 60 cm (begrenzingskabel naar begrenzingslus) waar een begeleidingskabel is geïnstalleerd, kunnen eenvoudig met de CorridorCut-functie worden gemaaid. Lange smalle doorgangen zonder geïnstalleerde begeleidingsdraad moeten een breedte hebben van minimaal 1,5 meter.

Dat hangt af van de robotmaaier. R38Li, R40Li, R45Li en R50Li: De minimale breedte bedraagt 90 cm tussen de begrenzingsdraden. R70Li, (smart) SILENO / SILENO+: De minimale breedte bedraagt 60 cm tussen de begrenzingsdraden.

De breedte van de strook ongemaaid gras hangt af van hoe dicht de begrenzingsdraad bij de gazonrand kan worden gelegd.

 • bijv. op een afstand van 5 cm (R38Li, R40 Li, R45Li, R50Li en R70Li) of 10 cm ((smart) SILENO / SILENO+) vanaf de gazonrand, langs tegelpaden waarover de robotmaaier zich kan verplaatsen, blijft er geen strook ongemaaid gras achter.
 • bijv. op een afstand van 20 cm (R38Li, R40 Li, R45Li, R50Li en R70Li) of 25 cm ((smart) SILENO / SILENO+) vanaf de gazonrand, langs perken of paden van gebroken steenslag waarover de robotmaaier zich niet kan verplaatsen, ontstaat een smalle strook ongemaaid gras.
 • bijv. op een afstand van 30 cm (R38Li, R40 Li, R45Li, R50Li en R70Li) of 35 cm ((smart) SILENO / SILENO+) vanaf de gazonrand, langs een muur of rondom bomen, ontstaat een iets bredere strook ongemaaid gras.

Om ervoor te zorgen dat het gras volledig wordt gemaaid of dat er slechts kleine stroken ongemaaid gras achterblijven, pas je de indeling van je tuin aan. Je kunt bijvoorbeeld het gazon afzetten met opsluitband of betontegels op gazonhoogte.