Winterdecoratie vers uit het bos

Tuinleven
Kerstmis staat voor de deur, de tijd dat mensen massaal hun huis gaan versieren. Dennenappels en kegeltjes van sparren of lariksen zijn een geliefd decoratiemateriaal. Laten we eens kijken wat we met deze natuurlijke producten allemaal kunnen doen.
Veel kegeltjes worden dennenappels genoemd, hoewel het vaak om vruchten gaat van andere naaldbomen. De kegels van de zilverspar staan rechtop op de takken. Wanneer zij rijp zijn, breken ze af en vallen als losse zaadjes op de grond. Als u complete kegels vindt, dan is de kans groot dat ze afkomstig zijn van andere sparsoorten, dennenbomen of lariksen. Deze zijn uitermate geschikt voor decoratie.

De kegels zijn het gehele jaar door te vinden. U kunt ze verzamelen tijdens een boswandeling en ze bewaren voor het volgende kerstseizoen. U kunt ze ophangen, ergens neerzetten of vastlijmen aan andere objecten. Kegeltjes verrijken uw tafel of vensterbank. Zij zijn ook te gebruiken als naamplaatjes tijdens een feestelijk diner of als kleine kerstboompjes voor het raam. U kunt ze versieren met sneeuwspray of parels – geef uw creativiteit een kans. 

De basisuitrusting voor het aanbrengen van een decoratie met kegeltjes is lijm, een mooi lint en een beetje creativiteit. Laten we ramen en tafels gaan versieren. Ga uw gang!
Hartige raamdecoratie
Neem een ijzerdraad en haal deze door de kegels. Verbind vervolgens de beide uiteinden aan elkaar en buig de draad in de gewenste vorm, bijvoorbeeld een hart of een ster. Voorzie de bovenkant van een mooi lint, zodat hij voor het raam kan worden opgehangen. U kunt de kegels ook voorzien van enkele parels met behulp van lijm.

Gezellige tafeldecoratie
Neem een mooi en breed lint dat bijvoorbeeld 20 centimeter over de beide kanten van uw tafel hangt. Maak aan beide uiteinden een lus. Bevestig vervolgens één kegel aan iedere kant met behulp van lijm. Bij twee linten kunt u de kegels in verschillende posities laten hangen, wat een leuk effect geeft. Met een wit tafelkleed creëert u met deze decoratie een winterse, gezellige en feestelijke ambiance.