Verfrissing uit de tuin: Zomer cocktails

Tuinleven
Het is warm en de zon schijnt in al zijn glorie. Tijd voor wat verfrissing – het is hoog tijd voor een verfrissende zomercocktail! En als de ingrediënten uit uw eigen tuin komen is hij nog beter. Ons voorstel: een citroen-munt cocktail.
Het eerste ingrediënt voor onze verfrissende cocktail zijn muntblaadjes.
Munt is een zeer eenvoudige plant om in uw tuin te laten groeien. Hij verkiest zonnige tot half-zonnige plaatsen met vochtige grond. Munt dient één maal geoogst te worden juist voor het bloeien in juni en één keer in de herfst.
Het tweede ingrediënt is citroen, vraagt eveneens weinig zorg om in de tuin te groeien. Citroen houdt van vochtige, zonnige plek uit de wind. De bladeren kunnen vanaf juni verzameld worden en kunnen – naast lekkere cocktails – eveneens gebruikt worden om bijvoorbeeld thee, sla of soep te maken. De verfrissende bladeren geven een aangename fruitige geur af in de tuin.

De andere ingrediënten voor onze verfrissende zomercocktail zijn behalve citroen en munt, water en suiker naar believen. 

Om de cocktail zo lekker mogelijk te maken, raden we aan om de citroen- en muntblaadjes eerst in heet water onder te dompelen. Zo komen de fijne aroma’s beter vrij. Wanneer de mengeling is afgekoeld (als u niet kan wachten, kunt u er ijsblokjes aan toevoegen), wordt het sap en de geraspte schil toegevoegd. De hoeveelheid sap en geraspte schil hangt af van wat u zelf lekker vindt. Op het einde wordt de cocktail afgewerkt met suiker.

We hopen dat u van deze lekkere zelfgemaakte cocktail kan genieten in uw tuin!