Berlin Shooting 033

Tuinieren in de zomer

Tuinleven
Uitbundig bloeiende planten in tuinen of op terrassen en balkons zijn een genot voor elke tuinliefhebber. Prachtige zomertuinen ontstaan echter niet zomaar, maar vereisen regelmatige verzorging en aandacht...
Dode bloemen moeten regelmatig worden verwijderd. Dit is met name belangrijk voor perkrozen en rozenstruiken. De dode bloemen moeten samen met de twee bladeren eronder worden afgeknipt. Knip riddersporen en andere vaste planten terug wanneer ze zijn uitgebloeid. Ze zullen dan meestal nog een tweede keer gaan bloeien

Wanneer het hartje zomer erg warm wordt, moet u echt aan de slag met een gieter of waterslang. Geef de planten bij voorkeur water in de ochtend of avond en niet op het midden van de dag wanneer de zon erg fel is. Geef planten altijd water onder aan de plant en dicht bij de wortels – niet op het blad.

Onkruid is gemakkelijk te verwijderen wanneer het warm is. Wied op zonnige zomerdagen, bijvoorbeeld met een schoffel en laat het onkruid gewoon op de grond liggen. Het verdroogde onkruid zal een extra laag mulch vormen voor de grond en deze tegen uitdroging beschermen. Als u dit regelmatig doet, zal uw tuin al snel een onkruidvrije zone worden.

Dahlia's beginnen te bloeien vanaf augustus, afhankelijk van de soort. Knip lange uitlopers terug om de vorming van nieuwe scheuten te stimuleren en u en uw buren wellicht wat extra vreugde te bieden.

Houdt u van veldsla? Dan is het nu tijd om te zaaien. Een enigszins schaduwrijke plek is goed, omdat de zaden hier beter ontkiemen dan op een zonnige plek. Als u veldsla in de schaduw van tomaten, kool of pronkbonen plant, zullen de slarozetten volgroeid zijn tegen de tijd dat de groenten kunnen worden geoogst.

Augustusappels en -peren zijn klaar om te plukken wanneer de vruchten van de boom kunnen worden gehaald door ze voorzichtig te draaien. Na de oogst kunt u meteen beginnen met het snoeien van uw fruitbomen.

Wanneer de zomer langzaam overgaat in de nazomer, is het een perfect moment om de eerste voorbereidingen voor het volgende seizoen te treffen, bijvoorbeeld door het vermeerderen van vaste planten. De meeste vaste planten, zoals perkplanten en overblijvende siergrassen, zijn eenvoudig over te houden en te verzorgen en kunnen gemakkelijk worden vermeerderd door delen of scheuren. Na enkele jaren op dezelfde plek vormen vaste planten vaak dichte bossen met dichte wortels. Als u vaste planten wilt vermeerderen, moet u de planten en wortels in de lengte splitsen met behulp van uw handen, een mes of een spade. Nadat de planten zijn gesplitst, kunnen ze op de gewenste plek in de tuin worden gezet en flink worden bewaterd. Deze verjongingsprocedure zorgt voor nieuwe groei, waardoor u twee keer zoveel bloemen kunt verwachten. De beste tijd om vaste planten te splitsen en te verjongen, is in de herfst na de snoei of in het vroege voorjaar. Vroeg bloeiende vaste planten moeten worden gesplitst in augustus of zodra ze zijn uitgebloeid.
Berlin Shooting 191

$name


$name


$name


$name