Slim uw tuin besproeien – bespaar tijd, geld en water

Tuinleven
Gedaan met “natte-vinger-besproeiing”. Bespaar tijd – en water! Bespaar op uw waterfactuur en geniet van een bloeiende tuin. Dankzij het Micro-Drip systeem is dit mogelijk.
Uw tuin manueel besproeien met een gieter is zwaar en vermoeiend werk. Deze ouderwetse methode geeft meestal ook oneven resultaten. Het is vanaf hier dat het GARDENA Micro-Drip systeem een belangrijke rol speelt. Nauwkeurig en slim-bedacht, deze druppelsysteem-oplossing geeft de planten de exacte hoeveelheid water die ze nodig hebben.

“Het Micro-Drip systeem heeft twee belangrijke kenmerken die deze oplossing zo bijzonder maakt”, volgens Bruno Häussler, Global Product Manager voor bewateringssystemen bij GARDENA. "Eerst en vooral, van zodra het systeem correct is geïnstalleerd wordt het hele bewateringsproces volledig automatisch geregeld. Het enige wat u nog moet doen is de waterkraan opendraaien of een besproeiingscomputer programmeren. Daarna is dit Micro-Dripsysteem zo ontworpen dat u ongeveer 70% water bespaart.”
Het Micro-Dripsysteem leidt het water tot waar het nodig is – tot bij de wortels van de planten, dit vermindert eveneens het verlies van water door verdamping. Druppelsgewijs, nauwkeurig en direct besproeit, kunnen uw planten zorgvuldig de juiste hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben.

Met een goede installatie van het systeem, kunnen uw borders, heggen, bloemen en terrasplanten op een correcte en waterbesparende manier besproeid worden. Door het gebruik van besproeiingscomputers, in combinatie met een bodemvochtigheidssensor of regensensor, zullen uw planten de exacte hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben om te groeien en bloeien. Het is eveneens mogelijk om meststof toe te voegen aan het besproeiingssysteem, zodat u nog mooiere bloemen en planten krijgt.
Het breed assortiment aan accessoires en onderdelen bieden een flexibel en veelzijdig besproeiingssysteem, zo kan het systeem aangepast worden aan elke tuin. Het Micro-Dripsysteem kan overal gebruikt worden: aan de voet van uw heggen, in uw moestuin, uw serre en zelfs op uw terras voor uw pot- en balkonplanten. Met de juiste besproeiingscomputer, kan u ook gerust op vakantie vertrekken….GARDENA zorgt voor uw planten terwijl u geniet van uw vakantie.

“Er is een systeem voor elke tuin, wat u ook nodig hebt”, volgens Bruno Häussler. “En het systeem is zeer gebruiksvriendelijk. De buizen en sproeikoppen verbinden is kinderspel en volledig ontworpen volgens de “Quick & Easy” technologie. Het is zoals Lego bouwen, echt”.

ENKELE KORTE GEGEVENS:
Het GARDENA Micro-Dripsysteem heeft een breed assortiment aan onderdelen. De hoofdonderdelen zijn:
Basisapparaat
Aansluitbuizen
Koppelingen en verbindingsstukken
Sproeikoppen (sproeikoppen, druppelaars en sproeiers)
Mestbijmengapparaat en vloeibare meststof