Kweek zelf aardbeien

Tuinleven
Het aardbeiseizoen loopt langzaam op haar einde. Als u volgende zomer deze vruchten met hun zoete en aromatische smaak in eigen tuin wenst, is het het juiste moment om enkele voorzieningen te treffen.
Aardbeien kunnen van half-juli tot eind augustus worden geplant. Hoe eerder je ze plant, hoe meer tijd ze hebben om zich vast te zetten. Hun favoriete plek is in de zon, maar wees wel aandachtig voor late vorst. De grond moet goed gedraineerd zijn. Elke drie tot vier jaar, moet de plaats van uw aardbeien worden gewijzigd. Je plant de aardbeien best ongeveer 30 cm van elkaar. De afstand tussen de rijen moet ongeveer 60 cm zijn. Het gat moet diep genoeg zijn zodat de wortels genoeg ruimte hebben. Echter moet het "hart" van de plant boven de grond uitkomen. Druk de bovenste laag goed aan en geef voldoende water. Tijdens de eerste groeifase moet de bodem goed vochtig blijven.

Om uw planten te beschermen tijdens de winter, kunt u de bodem bedekken met mulchresten of stro. Van zodra de aardbeien beginnen te bloeien, kunt u het stro vernieuwen zodat u van schone en droge vruchten kan genieten.