Het verlangen om te leven op het platteland

Tuinleven
Tuinen met een landelijke charme zullen nooit uit de mode zijn omdat ze voldoen aan een gemeenschappelijke wil om te genieten van een natuurlijke sfeer en gemoedelijke zomerdagen.

De charmante „cottage“ tuin

In het begin van de 18de eeuw werden vakantiehuizen populair voor mensen die aan het drukke dagelijkse leven wilden ontsnappen. Vandaag is het nog steeds een trend om een gezellige tuin te hebben om te ontsnappen aan de drukte. Mensen snakken naar natuur en groen: ze maken dan ook hun tuin zo gezellig en natuurlijk mogelijk. Bloemen, planten, heggen, paden…zijn felbegeerd. In de tuin kunnen ze lekker ontspannen en genieten !
EM-Blume-043

Landelijke zomersefrisheid in elke tuin

Met enkele handige tips kan u genieten van een landelijke tuin. De eerste stap in om borders te creëren om vorm te geven aan uw tuin. Wat een beetje verwilderd lijkt, geeft een gevoel van goed doordacht en gepland design. Werk eveneens met verschillende hoogtes in de borders, zo creëert u een diepte gevoel. U kunt ook werken met tomatenplanten, courgettes…, deze “eetbare” planten kunnen zonder probleem gecombineerd worden met bloemen en andere planten. De liefdevolle mix van kleuren, hoogtes en vormen maken van uw landelijke tuin een streling voor het oog, en de maag. Natuur kan eveneens gereflecteerd worden in de gekozen materialen voor paden en steegjes die de weg naar uw borders toegankelijker maken – hout, grind of boomschors zijn enkele voorbeelden hiervoor. Laat uw creativiteit de vrije loop !