Herfstversiering en knutselplezier voor het hele gezin

Tuinleven
Leuke versiering geeft een huis een hartelijke en gastvrije indruk. Zelfgemaakte versiering heeft vaak een heel eigen charme die persoonlijk en uniek is. Als u de volgende tips en trucs opvolgt, kan niets u ervan weerhouden thuis een heerlijke herfstsfeer te scheppen. Tegelijkertijd zal het hele gezin er een hoop plezier aan beleven. U hebt alleen maar de juiste gereedschappen nodig, een beetje fantasie en enige handigheid met knutselen, dan kunt u aan de slag...

Herfstslingers

Alles wat u nodig hebt voor dit idee vindt u op een herfstwandeling: kastanjes, eikels, beukennootjes, sparappels, rozenbottels, kleurrijke blaadjes en al dat soort dingen.

Dat betekent dat u aan het knutselen gaat met dingen uit de natuur en niet een hoop geld hoeft uit te geven in decoratiewinkels. Om de slinger bijeen te houden hebt u een niet te dik lint nodig. Voor de afwerking kunt u bijvoorbeeld houten kralen van verschillende formaten gebruiken.

Voorbereiding: ten eerste moet u gaten maken midden door de kastanjes, eikels, noten en andere spullen die u verzameld hebt. Dit gaat het best met een hamer en een spijker. Maar wees voorzichtig: leg bij het doorprikken iets onder de voorwerpen, zodat u de vloer of het tafelblad niet beschadigt. U kunt ook een handboortje gebruiken.

Nu kunt u aan de slag!

  • Knip het het op de gewenste lengte af.
  • Rijg het eerste voorwerp aan het lint en knoop het vast aan het uiteinde van de draad, zodat het niet kan verschuiven.
  • Nu kunt u alle andere voorwerpen eraan rijgen, dicht op elkaar of met enige tussenruimte voor een lossere aanblik. Voor dat laatste bindt u elk geregen voorwerp stevig vast aan het lint in de gewenste positie, zodat het niet kan verschuiven.
  • U kunt de spullen uit de natuur ook afwisselen met kralen of andere aangeschafte voorwerpen.
  • Als u klaar bent, maakt u aan het uiteinde van de slinger een lus, zodat u deze kunt ophangen of als sleutelhanger gebruiken.

    Zo, nu is het klaar: een kleurige slinger die er heel mooi uitziet voor het raam of boven de deur.

Kastanjebeestjes

Kastanjebeestjes zijn zeer geliefd bij jong en oud. Voor beginners en kinderen zijn ze snel en gemakkelijk te maken en ze zien er heel leuk uit. Maar er zijn ook versies voor de gevorderde knutselaar, waarbij volwassenen hun fantasie de vrije loop laten en met hun creaties grote indruk maken op hun gasten.

Voor de eenvoudigste beestjes hebt u slechts kastanjes nodig en wat lucifers of tandenstokers. Voor meer gevorderde ontwerpen hebt u ook een mes nodig, een handboortje, lijm, oogjes, stukjes bont, wol, enz. Uw fantasie kent geen grenzen.

Goed, aan de slag! Ten eerste moet u beslissen welk beestje u wilt maken.

Een gemakkelijk dier is bijvoorbeeld de giraf. Hierbij hebt u een vrij grote kastanje nodig voor de romp. Maak onder in de kastanje vier gaten, twee aan de voorkant en twee aan de achterkant. Steek in alle vier de gaten een lucifer of tandenstoker voor de poten van de giraf. Zoek nu vier kleine kastanjes die allemaal ongeveer even groot zijn. Dit worden de hoeven. Prik een gat in elk van deze kleine kastanjes en breng de hoeven vervolgens aan op de luciferpoten. Maak vervolgens boven in de romp nog een gat waar u een tandenstoker in kunt steken voor de nek van de giraf. Ten slotte prikt u nog een gat in een kleinere kastanje, die u op de nek aanbrengt. Dat is de kop.

De kastanjeslang, ook een gemakkelijk dier, kan zonder lucifers worden gemaakt. Hierbij rijgt u kastanjes met een gat erdoor aan een draad, alsof u een ketting van kastanjes maakt. Rijg de kastanjes voor het maken van een slang in volgorde van grootte aan de draad. Breng eerst de grootste kastanje aan en rijg vervolgens de andere aan de draad in aflopende volgorde van grootte. Om deze echt op een slang te laten lijken, kunt u er oogjes op schilderen en er een tong op plakken van rood papier of vilt.

Voor de meer gevorderde dieren gelden geen instructies of beperkingen: alles kan, als het maar leuk is en er mooi uitziet. Laat uw fantasie de vrije loop.