04068-20-L-037-30cm

Help uw gazon een handje

Tuinleven
Heeft u grote,kale plekken op uw gazon?

Wat kunt u doen bij grote, kale plekken in uw gazon? Als deze plekken niet vanzelf herstellen dan kunt u het gazon een handje helpen door zelf in te zaaien (doorzaaien). Dit kunt u het beste doen na het beluchten of ventileren.

U kunt in elke bouwmarkt of tuinspeciaalzaak graszaad kopem voor doorzaaien. Een mengsel van verschillende graszaden van grassen is vaak het best omdat dit snel de kale plekken hersteld.

Hoe gaat u te werk?
Eerst moet u het gazon vrij kort maaienen harken met een GARDENA beluchter hark of elektrische verticuteermachine. Door het te beluchten verwijdert u de grasresten, mos en onkruid. Daarna kunt u beginnen met doorzaaien. Dit kunt u doen van april tot september.

Meng de zaden in een emmer. Volg de instructie op de verpakking en kies voor de juiste verhouding van zaad per vierkante meter. Met deze instructie in het achterhoofd kunt u bijvoorbeelde GARDENA strooier gaan gebruiken. Door het met de hand te verspreiden weet u exact wat u nodig heeft voor een vierkante meter.  Strooi eerst in de lengte en daarna in de breedte volgens een vast patroon. 

Geef de eerste 4 weken veel water: bij warm weer een paar keer per dag.  Het gras moet ongeveer 10 centimeter lang voordat u het kunt maaien tot 5 centimeter. Zorg ervoor dat de messen van uw maaier scherp zijn zodat u het jonge gras niet beschadigd. Als u een dikker gazon wilt kunt u na het maaien het gazon bemesten.

Als u deze tips volgt zult u binnen 4 weken een schitterend, strak gazon hebben.

In het kort:
- Koop een zaadmensgel bij de bouwmarkt of tuinspeciaalzaak.
- Maai uw gazon.
- Belucht of ventileer uw gazon.
- Verspreidt het zaadmengsel volgens een vast patroon.
- Geef ruim water gedurende 4 weken.
- Maai het gazon bij 10 cm hoogte tot 5 cm.
- Bemest het gazon indien nodig.