Heerlijke zaailingen in de keuken

Tuinleven
Van tuinkers tot broccoli of radijzen – wie verse vitaminen en mineralen wenst in Februari kan ze zelf zaaien op de vensterbank. Dit zaaigoed heeft niet veel ruimte nodig en kan makkelijk in de winter groeien. U vindt het zaaigoed in bijna elke supermarkt of in uw tuinzaak, en dit voor weinig geld. Als u sterk zaaigoed wenst, moet u ook voedzame grond, en natuurlijk, daglicht, lucht en water voorzien.
Eerst en vooral moet u de grond bevochtigen. Verspreid de zaden vervolgens gelijkmatig over de vochtige grond. Vanaf dan moet u regelmatig de zaden besproeien. Zorg ervoor dat de zaden niet uitdrogen, maar maak ze ook niet te nat zodat de zaden niet rotten. De temperatuur moet ongeveer tussen 18° en 23° zijn. De zaden kiemen meestal na één of twee dagen. Na één of twee weken zullen de zaden vijf tot zes centimeters gegroeid zijn en zijn ze klaar om te oogsten.

Meestal, zijn grote zaailingen intenser van smaak dan jonge scheutjes. Zaailingen, van bijvoorbeeld broccoli zaden, geven veel meer vitaminen en nutriënten dan volwassen planten. Met de hulp van een mini-moestuin in de keuken zult u snel nieuwe smaken ontdekken. Zaden hebben een breed assortiment aan kleuren en smaken, van pittig tot mild.
EM-Blume-024-42cm.eps