EM-Garten-093-old

Geniet van gezellige avonden

Tuinleven
De zomer…zalig ! Wanneer de zon ondergaat en de temperaturen wat zakken, nodigt uw tuin u uit om te relaxen. Op terras of in de tuin met een verfrissend drankje en lekkere barbecue is het puur genieten met de hele familie.

Besproei uw tuin

Voor u achterover leunt in uw tuinstoel om te genieten van de avond, is het belangrijk om uw tuin te besproeien. In de zomer is het aangeraden om ’s avonds laat of ’s morgens vroeg uw planten en tuin te besproeien. Planten absorberen het best het water op deze momenten van de dag. Moest u uw planten gieten op de middag, wanneer de zon het warmste is, zou het water de wortels niet bereiken en zou het snel verdampen en kunnen uw planten verbranden. Wanneer u besproeit, doet u dat best meteen aan de wortels van de plant, en niet op de bloemen of de bladeren.
EM-Brause-027

Geniet van een lekkere barbecue

Op zwoele avonden is een lekkere barbecue zalig om de dag af te sluiten. U kunt gerust vis, vlees of groenten op de grill leggen. U kan er eveneens garnalen, scampi’s en inktvis opleggen. Maar laat ze niet te lang op de grill liggen - ze zouden kunnen uitdrogen. Wanneer het tijd is voor het dessert, kan u bv. marshmallows op een stokje steken en ze boven het vuur houden. Smullen maar !

Middeltjes tegen vervelende muggen

Wanneer de avond valt, worden de vervelende muggen wakker. Iedereen kent de situatie: Eerst hoort u hun gezoem, dan begint hij te bijten en daarna pas begint het te jeuken. Er zijn sommige trucjes om deze beestjes te bestrijden: citroen, lavendel, citronella, citroenkaarsen, rozemarijn, eucalyptus …zijn de meest bekende. U kunt al deze planten in de tuin laten groeien en bloeien. Weet dat muggen aangetrokken worden door lichaamsgeur en –warmte, niet door licht. Alle ramen sluiten en van uw huis een bunker maken heeft dus geen nut.

Lichten atmosfeer

Om een lichtenatmosfeer te creëren hebben we enkele leuke decoratietips voor u: wanneer het buiten donker wordt, zijn tafellantaarns een manier om een aangename atmosfeer te creëren. En, goed gezelschap is zeker een pluspunt om van een zwoele avond te genieten. 
Laat uw creatieve kant zien en maak leuke lantaarns.

Tafel lantaarns: van oud naar nieuw leven

Ambachtelijke accessoires:
- Oude confituurpotten
- Water of zand
- Drijfkaarsen of theelichjes
- Voor de decoratieve: bloemen, parels, stenen…

Instructies:
Vul de confituurpot half met water en plaats er een drijfkaars in. Indien u wenst kan u het water vervangen door zand er een theelichtje in plaatsen. Daarna kunt u de pot decoreren met bloemen, stenen of parels. Indien u wenst kan u de potjes omhoog hangen door ze aan een ijzeren draad te bevestigen.