Geniet van de vakantie in uw tuin

Tuinleven
De zomer betekent vakantie. Velen onder ons zijn van mening dat echte ontspanning enkel op vakantie kan, ver weg van het dagelijkse leven. Maar waarom uw verlofdagen niet spenderen thuis terwijl u geniet van uw tuin? Wij geven u graag enkele tips om van uw vakantie thuis een onvergetelijke ervaring te maken – voor jong en oud.

Lange reizen doorheen het land of naar het buitenland kunnen stresserend zijn – vooral met kleine kinderen. Wanneer u rekening houdt met klimaatsverandering, verandering van eten, vertraging bij treinen en vliegtuigen, onrustige kinderen… kan een vakantie vrij stresserend worden. Dit is volledig anders als u rustig thuis blijft: absoluut geen stress!

Om een overvolle agenda te voorkomen met strijk, kuis…is het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen activiteit en rust. Zo kan het lichaam tot rust komen, en ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven.

Dus voeg wat zonneschijn toe aan uw leven en verwen jezelf met extra relaxatie uren in uw tuin: lees een spannend boek, herdecoreer uw tuin of ontspan op uw ligstoel. Tijdens de zomer toont uw tuin zijn mooiste bloemen en geuren. Uw kinderen zullen blij zijn als ze eindelijk in de tuin kunnen spelen met de hele familie, de leukste plek gedurende de zomer! Een verfrissend zwembad, een heerlijke tafel of een leeshoekje zijn enkele mogelijkheden om de kinderen te entertainen. Zorg er wel voor dat kinderen niet in de vlakke zon lopen zonder bescherming of dat ze in de schaduw wat gaan rusten. Van bewegen krijg je honger. Een lekkere picnic-mand is een must tijdens de vakantie. Lekker fruit uit uw tuin zoals aardbeien, frambozen en aalbessen leveren bovendien waardevolle vitaminen.

Tuinieren hoeft niet altijd geassocieerd te worden met “werken”. Het is natuurlijk mogelijk om te ontspannen terwijl u tuiniert. Uw metabolisme wordt gestimuleerd, uw spieren bevorderen de bloedstroom en spanningen verdwijnen in het niets. Wanneer de zon gaat liggen en de kinderen rustiger worden, is het tijd om de barbecue aan te steken om de leuke dag af te sluiten.

Een verfrissende aardbei-smoothie

Ingrediënten:
250 g bevroren aardbeien
300 g volle yoghurt
200 g room
90 g poedersuiker
40 g verse aardbeien

Voorbereiding:
Pureer eerst de bevroren aardbeien en voeg er de yoghurt aan toe. Roer de room er langzaam door en voeg de poedersuiker toe, volgens uw smaak. Giet de smoothie in glazen en verfraai de rand van elk glas met een aardbei.

Tip: Deze smoothie is eveneens overheerlijk met frambozen.