01265-20-L-005-47cm.tif

Een echt groen airconditioningsysteem

Tuinleven
Kamerplanten zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook goed voor de gezondheid. Een groene jungle in huis is het zuiverste biofilter dat je maar kunt krijgen en heeft een bijzonder positieve uitwerking op ons welzijn.

Wees gelukkig met groene energieleveranciers

Voor een goed gesprek denk je natuurlijk niet direct aan bitterblad of een gewone teunisbloem. Over één ding zijn wetenschappers het echter eens: als u kamerplanten in huis hebt en er af en toe tegen praat, heeft dat een positieve uitwerking op uw gezondheid. Uw groene gasten reinigen de omgevingslucht en verlichten stress, zo blijkt uit onderzoeken van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA. Het is dus geen wonder dat steeds meer bedrijven hun werkplekken van stijlvol groen voorzien. Uit experimenten is gebleken dat mensen die in kantoren met veel planten en groen werken, zich beduidend beter op hun werk concentreren dan hun collega's in kale kantoren.

Deze planten houden absoluut niet van bedompte lucht!

We brengen gemiddeld 22 uur per dag binnen door. Frisse, gezonde lucht is dus van bijzonder groot belang. Er zijn allerlei kamerplanten die voor een luttel bedrag voor een natuurlijk, gezond klimaat kunnen zorgen. Ten eerste verhogen ze de luchtvochtigheid door de verdamping van water via de blaadjes, een effect dat met name op warme dagen goed voelbaar is. Sommige zijn ook in staat om schadelijke stoffen af te breken die verdampen uit verf, kleefstoffen en multiplex. Graslelies, treurvijgen en schildblad breken actief formaldehyde af. Klimop, drakenbloedbomen, sanseveria en scindapsus filteren benzeen uit de lucht, Rhapis excelsa breekt ammoniak af en de lepelplant zet aceton om in een onschadelijke stof. Gerbera's, chrysanten, azalea's en poinsettia's bieden met hun overvloedige bloemen een aangename kleurschakering en fungeren tevens als biofilter. Zorg voor een echt goede filtering van de lucht die u inademt door om u heen thuis of op het werk een weelderige oase aan te leggen. Een of twee planten is onvoldoende voor alle dampen die worden afgegeven door computers, printers en schilderwerk.