EM-Buchsgarten-004-42cm

Bollen, kegels, spiralen en dergelijke – tuinkunst in een streling voor het oog

Tuinleven
Of je nu kiest voor bollen, kegels of spiralen: heggen zijn veel eleganter met een artistieke vorm. Vormsnoeien is veel gemakkelijker dan u denkt. De sleutel tot succes is echter het gebruik van het juiste gereedschap. Ontluikende tuinkunstenaars kunnen het beste de GARDENA ContourCut accu-buxusschaar gebruiken. Met deze veelzijdige specialist kunnen zelfs beginners snoeien zoals de professional, zonder enige moeite!

In topvorm – laat het gereedschap het werk doen!

Het maakt niet uit of u kiest voor eenvoudige vorm of uitdagende sculpturen: met de GARDENA ContourCut accu-buxusschaar is vormsnoeien gemakkelijker dan ooit. Dankzij de innovatieve accutechniek weegt de schaar slechts 600 gram en is deze zeer licht te hanteren. Zo kunt u langere tijd werken zonder moe te worden.

Omdat vormsnoei met name afhangt van een nauwkeurig snoeiresultaat, is de accu-buxusschaar ontworpen om uiterst precies te knippen. Dit is te danken aan de lasergesneden vormsnoeimessen, die horizontaal zijn geplaatst zoals een scheerkop en een snijbreedte van acht centimeter hebben.

Hoewel struiken bijzonder goed bestand zijn tegen vormsnoei, geldt nog altijd het volgende: alleen scherpe sneden zorgen voor een gezonde groei. Om ervoor te zorgen dat de stevige blaadjes van struiken zuiver worden gesneden, zijn de messen van de accubuxusschaar bijzonder scherp. Daarnaast zorgt de grote afstand tussen de messen ervoor dat het afgesneden loof niet kan wegglijden, wat resulteert in uiterst precies knippen.

Omdat vormsnoei meestal wat tijd kost, is de GARDENA ContourCut accu-buxusschaar uitgerust met een krachtige, onderhoudsarme batterij. Hiermee kunt u tot 45 minuten knippen. Dankzij de nieuwste lithium-iontechnologie kan de accu op elk gewenst moment worden opgeladen, zodat hij altijd gebruiksklaar is. De schaar heeft geen last van een geheugeneffect of zelfontlading.
08737-20-L-003-47cm.eps

Slim en milieuvriendelijk: verpakking met toegevoegde waarde

Voor tuinliefhebbers die behalve struiken ook andere kleine planten in vorm willen knippen, is de GARDENA ContourCut accu-buxusschaar ook leverbaar als set. Deze bevat een 20 centimeter lang mes voor precisiesnoeiwerk op kleine oppervlakken. Om de schaar om te bouwen, hoeft u enkel het mes te verwisselen. De messen zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen zonder gereedschap worden verwisseld. De transparante kunststof box waarin de nieuwe buxusschaar is verpakt, is ook een echte aanwinst. Hij kan gemakkelijk aan de wand worden bevestigd. Zo hebt u de buxusschaar, messen en acculader altijd bij de hand.

Knipt u liever mechanisch? In dat geval is de GARDENA heggenschaar geknipt voor u. De Classic-modellen hebben indrukwekkend robuuste messen – recht of met golfsnede – en ergonomische handvatten van FSC-gecertificeerd hout. Met de GARDENA Comfort 570 heggenschaar knipt u bijzonder licht. Hij is voorzien van ingebouwde Technogel®-gelkussentjes, is gemakkelijk schoon te houden en onderhoudsvrij, en levert uitstekende knipresultaten dankzij de precisiegeslepen messen met antikleeflaag. Met zijn geoctrooieerde overbrengingssysteem biedt de GARDENA Comfort 600 heggenschaar nog betere knipprestaties (+46%). Meer informatie over onze heggenscharen is te vinden onder Producten.