Putting water in motion

Ondergelopen kelder snel weer droog

Wil je de tuinplanten watergeven uit de regenton of staat de kelder blank? GARDENA introduceert in 2017 twee krachtige, elektrische dompelpompen: voor helder en vuil water.

De nieuwe GARDENA Classic dompelpomp 7000/C biedt de helpende hand. Schoon of halfschoon water (met vuildeeltjes tot 5mm) wordt snel en betrouwbaar weggepompt met een snelheid tot 7.000 liter per uur. Wil je de tuinvijver of kelder leegpompen? Dan is de nieuwe GARDENA Classic vuilwaterpomp 7000/D geschikt. Deze pomp verwerkt eenvoudig water met vuildeeltjes tot 25 mm en heeft eveneens een capaciteit van 7.000 liter per uur. Met het nieuwe handvat breng je de draagbare pompen eenvoudig naar de juiste locatie.

De nieuwe elektrische pompen hebben een zeer robuuste behuizing van hoogwaardig kunststof en staan stevig zodat ze niet kantelen tijdens het gebruik. De slangaansluiting is geïntegreerd in de behuizing en steekt daardoor niet uit. Een vlotterschakelaar  zorgt dat de pomp bij een ingestelde waterstand automatisch start. Is er voldoende water weggepompt en is het gewenste niveau bereikt? De pomp schakelt dan automatisch uit. Het waterpeil is instelbaar door de vlotterschakelaar vast te zetten op de behuizing, maar handmatige of permanente werking van de pomp is uiteraard ook mogelijk. Beide modellen zijn uitgerust met een beveiliging tegen drooglopen en voorzien van een nieuw snelsluitingssysteem. Als vuildeeltjes de pomp blokkeren, kan deze eenvoudig geopend worden door de unieke snelsluitingen op de behuizing een halve slag te draaien. Na het verwijderen van de verontreiniging, zet je beide pompdelen in een handomdraai weer op elkaar.

Voor de slangaansluiting zijn drie verschillende adapters meegeleverd. Je kunt ze op de pomp bewaren zodat ze niet zoek raken. De Classic dompelpomp 7000/C en op de Classic vuilwaterpomp 7000/D zijn geschikt voor slangen van 13 mm (1/2") tot 32 mm (1¼").

Downloads en beelden

Perscontact

Anne Van de Put

GARDENA België
anne.vandeput@husqvarnagroup.com
Tel.: +32 2 720 92 12