Cutting hedges is as simple as never before

Snoeien zonder knoeien

Heb je een haag? Dan wil je ‘m vast netjes in model hebben. De nieuwe elektrische heggenscharen van GARDENA uit de ComfortCut en PowerCut serie zijn geknipt voor dit klusje. Welk model je kiest, hangt af van de grootte van de haag. En hoewel het snoeien snel en soepeltjes verloopt, zul je na afloop nog wel het snoeiafval moeten opruimen. Goed nieuws: GARDENA presenteert een opvangzak die je eenvoudig aan de heggenschaar kunt bevestigen.

Tuinliefhebbers zijn veeleisend als het op een heggenschaar aankomt. De heggenschaar moet licht zijn, perfect in de hand liggen, goed uitgebalanceerd zijn, betrouwbaar tijdens het werken en perfecte snoeiresultaten bieden. GARDENA biedt al deze kenmerken in de nieuwe heggenscheren, de ComfortCut 550/50, ComfortCut 600/55 en de PowerCut 700/65.

Middelmatige heggen zijn juist hoog genoeg om de nodige privacy te bieden en u te beschermen tegen de wind, en eveneens laag genoeg om veel licht en zon toe te laten in uw tuin. De nieuwe GARDENA elektrische heggenschaar ComfortCut 550/50 is perfect om deze heggen in vorm te houden. Ze zijn uitgerust met een 550 Watt motor, een meslengte van 50 cm en met een mesopening van 27mm. Het ergonomisch ErgoLine handvat ligt perfect in de hand en biedt de veiligheid en het comfort die elke gebruiker nodig heeft tijdens het snoeien van hagen, zelfs bij het snoeien van de zijkanten van de haag. De startknop kan in elke posities gebruikt worden. De ComfortCut 550/50 is perfect uitgebalanceerd zodat de gebruiker steeds een comfortabele houding heeft, zeker als de gebruiker lang moet snoeien. De nieuwe modellen beschikken eveneens over een tip-protector die de messen beschermt bij werken dicht bij de grond of bij muren. De GARDENA elektrische heggenschaar ComfortCut 600/55 heeft de zelfde specificaties als de ComfortCut 550/50 maar met een motor van 600 Watt en een mes van 55 cm.

Voor grotere hagen, is de nieuwe GARDENA elektrische heggenschaar PowerCut 700/65 de juiste keuze. Uitgerust met een motor van 700 Watt en een meslengte van 65 cm, kan deze heggenschaar zelfs dikkere takken aan. De ProZone op het mes snoeit probleemloos takken tot 35 mm. De mesgeometrie garandeert gelijkmatig en ononderbroken werken.

Het verzamelen van de takken en blad na een snoeibeurt is niet bepaald één van de leukste tuinklusjes. De nieuwe opvangzak van GARDENA is ideaal: zowel eenvoudig als slim. Je bevestigt de zak voor het snoeien aan de heggenschaar en je vangt daarin direct alle takjes op. Legen doe je in de groene kliko of op de composthoop. De opvangzak is geschikt voor links- en rechtshandig snoeien.

Downloads en beelden

Perscontact

Anne Van de Put

GARDENA België
anne.vandeput@husqvarnagroup.com
Tel.: +32 2 720 92 12