kindje drinkt water uit hand

Excursie naar Niger

Rondreis door een stoffig land

Op excursie met UNICEF naar Niger, een van de armste landen ter wereld. 

Sinds iets meer dan een jaar ondersteunt GARDENA UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, voor zijn wereldwijde water- en sanitatieprojecten. In april kregen Joachim Heppler en Heribert Wettels, beiden medewerkers van GARDENA, de kans om een week naar Niger te reizen om een authentieke indruk te krijgen van het werk van UNICEF in het veld. 

portret kind

Het leven in Niger vormt een bijzondere uitdaging voor meisjes, zoals die van de Matameye-gemeenschap in de Maradi-regio. Volgens een rapport van Unicef gaat slechts ongeveer de helft van de kinderen tussen 7 en 16 jaar naar school. Meer dan een derde van de meisjes en jonge vrouwen tussen de 15 en 19 jaar was al zwanger of had kinderen. Het geboortecijfer in Niger is 7,3 kinderen per vrouw - het hoogste ter wereld. (Afbeelding: Heribert Wettels.)

groep kinderen zit op waterput

In het droge, stoffige land is het levensonderhoud van de zeer jonge bevolking door de overvloed aan kinderen voortdurend in gevaar. Een van de grootste uitdagingen is de levering van veilig drinkwater. (Afbeelding: Heribert Wettels.)

mensen van unicef praten met lokale mensen

Met projecten voor water, sanitatie en hygiëne steunt UNICEF vooral de plattelandsbevolking van Niger, zoals hier in de gemeente Groumdji in de regio Maradi. (Afbeelding: Heribert Wettels.)

1/3