A woman and a boy with a water sprayer

De GARDENA ReTh!nk belofte

Onze economische activiteiten hebben gevolgen voor milieu en klimaat. Het is belangrijk dat we ons hiervan bewust zijn en de daaruit voortvloeiende uitdagingen aangaan. Door de ReTh!nk-belofte aan te gaan, doen we er alles aan om de druk te verlagen en de impact op ons milieu en leven te verminderen.

Onze ReTh!nk-belofte is gebaseerd op de circulaire R's: Reduce, Repair, Recycle. Dit helpt ons te kwantificeren en te kwalificeren hoe duurzaam elk van onze producten werkelijk zijn en hoe duurzaam je kan tuinieren. We willen de duurzame keuze worden in tuingereedschap en werken al aan een aantal nieuwe circulaire innovaties om je te helpen betere, bewustere en duurzamere beslissingen te nemen.

We willen alle gepassioneerde tuinierders inspireren om wat te leren over duurzaam tuinieren en hoe je kan bijdragen aan een gezond ecosysteem. Bij GARDENA geloven we dat dit hét moment is om te ‘Reth!nken’.

Reduce

Wij zijn een productiebedrijf en zullen daarom altijd dingen maken en hebben daar energie en grondstoffen voor nodig. Maar door de vraag naar benodigde hulpbronnen te verminderen, willen we, zodra onze producten in de handen van de consument komen, bijdragen aan een zo bewust mogelijk gebruik van wat de natuur ons geeft. Het idee om niet ieder seizoen een nieuw gereedschap aan te hoeven schaffen, is diep verankerd in onze ReTh!nk-ideologie.

vrouw snoeit heg

De vraag verminderen door een langere gebruiksduur

Een lange levensduur en premium kwaliteit is van groot belang voor ons. Ieder GARDENA product wordt onderworpen aan uitgebreide hardheids- en precisietesten. Ze kunnen dus jarenlang mee onder de veeleisende omstandigheden van het dagelijkse tuinieren. Voor veel van onze producten garanderen we onze buitengewoon, lange garantietermijnen tot 30 jaar.

mciro-drip-system in plantenpot

Het verbruik van hulpbronnen verminderen

We gebruiken innovatie om onze producten hulpbronefficiënter te maken, zodat ze minder energie en hulpbronnen verbruiken. Het meest opvallende is dat we ons richten op bewateringsproducten die zijn geoptimaliseerd voor waterefficiëntie, om verspilling van deze kostbare hulpbron te voorkomen. Producten zoals sensoren, besproeiingscomputers, druppelirrigatie, maar ook het GARDENA smart system dragen hier op een slimme manier aan bij.

Repair

Op veel van onze producten bieden we buitengewoon lange garanties. Maar als ze ooit kapot gaan, willen we reparaties zo gemakkelijk en kosteneffectief mogelijk maken. Iets goeds doen voor het milieu en je portemonnee.

Herstel, voordat je nieuw koopt

Mocht er onverhoopt een geliefd GARDENA product kapot gaan, dan heb je in veel gevallen de mogelijkheid om dit zelf te repareren met vervangende onderdelen. Of maak bij een complexere reparatie gebruik van onze eigen reparatieservice. We hebben duizenden vervangende onderdelen, ook voor modellen die al bijna tien jaar niet meer in het assortiment zitten.

Zoek een reserveonderdeel navigate_next

Recycle

Alle materialen in onze producten moeten voldoen aan de hoogste eisen als het gaat om duurzaamheid, veiligheid en prestaties, die de gepassioneerde tuinierders van ons verwachten. Wij geloven dat een lange en stabiele levensduur van elk gereedschap op zich, al duurzaam is. Via onze ReTh!nk-belofte zetten we middelen en kennis in, om niet alleen onze wereldwijde voetafdruk te verkleinen, maar ook om de materialen in onze producten en processen te verduurzamen.

slangenwagen

Gerecyclede materialen in onze producten en processen

Door toegewijde ontwikkeling en onderzoeken van duurzame materialen, stimuleren we zowel bestaande als toekomstige processen om te verbeteren. Dit gebeurt op alle gebieden en in het gehele proces. Van grondstoffen tot interne logistiek, productie en productverpakking. Stap voor stap gaan we van kleinschalige naar grootschalige mijlpalen, voor een meer verantwoord, circulair gebruik van hulpbronnen.

ecoline assortiment

Het nieuwe EcoLine assortiment. Verantwoord geproduceerd. Esthetisch ontworpen. Duurzaam vervaardigd.

GARDENA EcoLine is de eerste serie tuingereedschap van hoge kwaliteit op de markt die is vervaardigd met een zeer groot deel gerecyclede materialen, voornamelijk geproduceerd uit huishoudelijk afval.

Onze 'duurzaamheidskampioen' van het seizoen

Wat als traditioneel wordt ervaren, is vaak niet duurzaam. Velen van ons zijn gewend aan het comfort van het moderne leven, maar verwaarlozen de impact die dit op het milieu heeft. Bij GARDENA streven we er naar om duurzaam tuinieren zo gemakkelijk mogelijk te maken, door een combinatie van innovatie en bewustwording. Ieder seizoen bevelen we een product aan dat de geest van onze ReTh!nk-belofte belichaamt.

power for all pomp in regenton

Start deze zomer met water besparen

Regentonpompen

Nu de zomers overal langer en droger worden, is regenwater een geweldige manier om te besparen op deze kostbare hulpbron. Door vroeg in het jaar een regenton te plaatsen, kan de vraag naar water in de hete zomermaanden aangevuld worden. Onze regentonpompen zijn licht van gewicht en zeer eenvoudig te bedienen, zodat je ze gemakkelijk kan verplaatsen. Met de nieuwe POWER FOR ALL pompen heb je maar één accu nodig, die je in vele andere producten kan gebruiken. Als je binnen drie maanden na aankoop je product registreert krijg je een garantieverlenging van vijf jaar, daarmee is dit onze ‘duurzaamheidskampioen’ voor het huidige seizoen.