Kolačiće koristimo da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj veb-lokaciji. Ako nastavite da pregledate ovu veb-lokaciju, prihvatate naše korišćenje kolačića. Saznajte više tako što ćete pročitati Kolačići

Želja za svetloplavom bojom

Utonite u praznično raspoloženje i stvorite prazničnu atmosferu uz pomoć omiljenog plavog cveća.

Baštovan, kao i umetnik, treba da ima oko za boje i da poseduje znanje o efektima koje boje stvaraju. Boje cveća i lišća doprinose nečijem prvom i poslednjem utisku o bašti. Plava boja vas vodi u zemlju snova. Svetloplavo nebo, plavetnilo okeana, plavi cvetovi lavande i delfinijuma. Plavu boju vezujemo uz mnoge slike. To se vidi i iz naziva nijansi plave boje. Na primer, azurnoplava, neboplava i morskoplava. Plava je jedna od najpopularnijih baštenskih boja. Ona stvara utisak prostora i širine i može odlično da se kombinuje sa bilo kojom bojom.

Nije samo za romantične duše

Cveće intenzivne plave boje, kao što su gencijan, volovski jezik, himalajski plavi mak i sibirski ljiljan predstavlja lepotu koja se retko sreće u biljnom svetu i zbog toga je veoma traženo među baštovanima. S obzirom da postoji beskonačno mnogo nijansi plave boje, od neboplave boje nezaboravka do srebrnoplave boje čička i ljubičastoplave boje klematisa, ovu boju bi trebalo pažljivo kombinovati. Nijansa plave boje je naročito važna prilikom kombinovanja cveća. Svetlotirkizna i zelenoplava nijansa stvaraju letnji ambijent kada se kombinuju sa roze, belom i žutom bojom. Veseli trio koji se sastoji od indigoplave lobelije, bele skaevole i ljubičastog heliotropa doprinosi da svaka saksija postane plavi cvetni prekrivač koji podseća na nebo i more. Međutim, prizor indigoplave zajedno sa svežim belim i žutim krasuljcima takođe opušta i navodi na pomisao o prostranstvu okeana.

Nežnoplava u aromatičnom večernjem vazduhu

Ništa nije toliko opuštajuće kao udobno mesto u bašti koje je okupano čarobnom svetlošću zalaska sunca. Sa nekoliko sveća i mirisnih biljaka za tren oka možete da napravite romantičnu atmosferu. Biljke koje mirišu uveče i noću, poput ljubičastog vanilinog žbuna i jorgovana sa svojom opojnom ljubičastom i roze notom, ispuštaju slatki miris i stvaraju magičnu atmosferu za večernje sastanke pod zvezdama.

Comments