Kolačiće koristimo da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj veb-lokaciji. Ako nastavite da pregledate ovu veb-lokaciju, prihvatate naše korišćenje kolačića. Saznajte više tako što ćete pročitati Kolačići

Zabava i igre u bašti

Konačno leto! Vreme kada i mladi i stari borave u bašti. Nije ni čudo da svi jedva čekaju - zima je bila duga, a proleće promenljivo. Ljudi uživaju u svojim baštama ili obližnjim parkovima. Bašta je savršeni porodični fitnes centar - trim staza počinje odmah ispred zadnjih vrata kuće! Cela porodica može da se učestvuje. Uživajte u aktivnostima napolju. Evo nekoliko podsticajnih saveta koji će vam pomoći da uđete u formu i da se zabavite.

Ovo je godina Svetskog prvenstva u fudbalu! Pa zašto ne biste uzeli loptu i doveli svoje mišiće i reflekse u formu? Vežbajte da održavate loptu u vazduhu naizmeničnim pimpovanjem. Ili trčite po bašti šutirajući loptu. Zabavite se igrajući fudbal sa decom - upotrebite konopac da označite mesta za golove i možete da počnete. Ko će da postigne prvi pogodak?

Deca vole skakanje i preskakanje. Dvorac na naduvavanje ili trambolina sa zaštitnom mrežom su odličan izbor za ovu vrstu aktivnosti. Izdržljivost koju deca imaju kad je u pitanju skakanje je zapanjujuća. Međutim, skakanje nije samo dobro za decu - odrasli takođe mogu da koriste trambolinu. Redovno vežbanje može značajno da popravi formu i izdržljivost.

Trideset minuta vežbanja svakog dana je dovoljno da održite kondiciju i zdravlje. Naučno je dokazano da umerena, individualno osmišljena, sportska aktivnost obezbeđuje optimalnu kardiovaskularnu funkciju (Cooper Institute Dallas/Texas). Nemački institut za istraživanje krvnog pritiska (Deutsche Institut für Bluthochdruck-Forschung) u Hajdelbergu je došao do sličnog zaključka: najmanje 40% pacijenata sa visokim krvnim pritiskom pate od ovog oboljenja opasnog po život zato što su izloženi fizičkom stresu. Preterana fizička aktivnost bi samo pogoršala problem. Najbolje su opuštajuće aktivnosti koje umereno naprežu telo i opuštaju um i dušu.

Mirna aktivnost u bašti koja je veoma zabavna je kuglanje: Najpre postavite devet praznih flaša. Potom se dogovorite sa decom (ili prijateljima) o broju pokušaja. Uzmite loptu i pokušajte da oborite flaše. Pobednik je osoba koja je oborila najviše flaša kada se sve runde završe. Savet: ako ne zapisujete rezultat, već svaka osoba pamti svoj broj poena, biće to svojevrsna rekreacija za mozak.

Još jedna dobra igra u bašti za celu porodicu je badminton. Međutim, za ovu igru je potrebna relativno velika bašta ili dvorište. Sve što vam je potrebno je reketi - konopac za sušenje veša može da se razapne između dva drveta i posluži kao mreža. Izaberite timove i počnite sa igrom - sjajna zabava za celu porodicu!

Dakle, Izađite u baštu i uživajte u aktivnostima na svežem vazduhu. Vaše telo će vam biti zahvalno!

Comments