Kolačiće koristimo da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj veb-lokaciji. Ako nastavite da pregledate ovu veb-lokaciju, prihvatate naše korišćenje kolačića. Saznajte više tako što ćete pročitati Kolačići

Uz baštensko jezerce ništa osim zabave

Lepo sređeno jezerce ima svoju draž u bilo koje doba godine. Međutim, oko njega uvek ima posla.

Da li će se životinje i biljke osećati kao kod kuće u ovom staništu uglavnom zavisi od kvaliteta vode, a na to utiču razni faktori kao što su sunce, kiša i lišće. Iako svako stanište ima određenu sposobnost samočišćenja, ako uslovi postanu neusklađeni, voda može postati ustajala.

Nova, dobro opremljena GARDENA apoteka za jezerca pruža baštovanima amaterima sve što je potrebno za zdravo jezerce. Proizvodi iz linije Vital se koriste kao preventivne mere dok proizvodi iz linije Activ imaju lekovito dejstvo.

Za kvalitet vode su od presudnog značaja kiselost, sadržaj nitrata i pH nivo. Mehanizmi samočišćenja i procesi ekološkog kruženja će raditi kako treba ako su svi parametri u redu. Razlog više zbog kog bi trebalo da stavite vodu pod mikroskop, naročito u proleće. Određene informacije o stanju vode se mogu jednostavno i brzo dobiti pomoću praktičnog GARDENA testa za vodu u jezeru. Kako problemi ne bi ni nastali, patentirani GARDENA Pond Fit stvara savršene uslove za život flore i faune u najkraćem mogućem vremenskom periodu. Reguliše i stabilizuje pH vrednost, povećava tvrdoću karbonata i aktivira biološku sposobnost samočišćenja staništa.

Ako jezerce pati od hroničnog nedostatka vazduha, GARDENA Acid Plus reguliše kiselost vode čime potpomaže zdravo razlaganje otpadnih proizvoda bez formiranja toksičnog biogasa. Jedan od problema koji se javlja u mnogim bazenima je stalni rast algi. Do rasta dolazi zbog previsokog sadržaja fosfata. Sve organske materije kao što su lišće, polen, mrtve vodene biljke, itd. sadrže fosfate koji se oslobađaju za vreme raspadanja mikroorganizama. GARDENA Phosphate Minus je najbolje koristiti pre i posle zime kako bi se unapred sprečio rast algi i formiranje mulja u jezeru a može se koristiti i kao lekoviti tretman.

Comments