Kolačiće koristimo da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj veb-lokaciji. Ako nastavite da pregledate ovu veb-lokaciju, prihvatate naše korišćenje kolačića. Saznajte više tako što ćete pročitati Kolačići

Sečenje kontura - ništa lakše!

Teško da postoji pogodnija biljka za sečenje kontura od šimšira. Najpopularniji oblik je sfera. Kupasti šimšir je takođe popularan među ljubiteljima baštovanstva. Međutim, da biste napravili ovakve oblike, treba uzeti u obzir nekoliko važnih stvari kako biste postigli savršen rez.

Sfere od šimšira

Najbolje je koristiti šablon da biste isekli šimšir u odgovarajući oblik.

1. Da biste napravili šablon, najpre izračunajte prečnik sfere.

2. Potom nacrtajte ovaj prečnik na komadu čvrstog kartona ili tanke drvene table.

3. Isecite polukrug koji ste nacrtali.

4. Sada postavite šablon na šimšir i drugom rukom secite prema obliku šablona pomoću GARDENA Accu ContourCut makazama za žbunje.

Kupe od šimšira

Kupu od šimšira možete takođe da napravite sa nekoliko jednostavnih pokreta:

kod sečenja kontura kupe od šimšira, važno je da podstičete rast u širinu i da stablo raste pravo.

1. Najbolje da koristite štapiće od bambusa postavljene na šimšir u obliku kupe. Uvežite vrhove štapića da biste dobili lepu kupu.

2. Potom isecite kupu od šimšira pomoću GARDENA Accu ContourCut makaza za žbunje prateći liniju štapića od bambusa kako biste dobili lepo isečen oblik kupe.

Povremeno proverite kako oblik koji pravite izgleda iz daljine. Proverite da li je oblik pravilan. To je najbolji način da uočite neravnine. Budite pažljivi prilikom doterivanja jer tada lako možete da pogrešite.

GARDENA se nada da ćete se zabaviti prilikom oblikovanja svoje bašte.

Comments