Kolačiće koristimo da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj veb-lokaciji. Ako nastavite da pregledate ovu veb-lokaciju, prihvatate naše korišćenje kolačića. Saznajte više tako što ćete pročitati Kolačići

Pravi ekološki klima uređaj

Kućne biljke nisu samo ugodne za oko - one takođe doprinose zdravlju. Zelena kućna džungla je najčistiji mogući biofilter i ima veoma pozitivne efekte na vaše zdravlje.

Budite zadovoljni sa rezervoarima zelene energije

Istina je da persijska ljubičica i standardna jagorčevina ne važe baš za dobre sagovornike. Međutim, naučnici se slažu oko jedne stvari: Ako imate kućne biljke i povremeno im pričate, to će imati pozitivan uticaj na vaše zdravlje. Vaši zeleni gosti prečišćavaju vazduh i oslobađaju od stresa - kako su pokazala istraživanja američke svemirske agencije NASA. Stoga ne čudi što sve veći broj preduzeća ukrašava radni prostor zelenilom. Istraživanja su pokazala da ljudi koji rade u kancelarijama sa mnogo zelenila imaju značajno bolju koncentraciju od onih koji rade u prostoru bez biljaka.

Ove biljke baš ne vole zagađen vazduh!

Prosečno provodimo 22 sata dnevno u zatvorenom prostoru. Stoga je svež i zdrav vazduh naročito blagotvoran. Širok spektar kućnih biljaka može uz male troškove da obezbedi zdrave i prirodne klimatske uslove. Najpre, one povećavaju vlažnost vazduha preko isparenja iz listova, što se naročito oseća tokom letnjih vrućina. Neke su u stanju da smanje količinu štetnih supstanci koje se oslobađaju iz farbe, lepka ili šperploče. Zeleni ljiljan, bendžamin i vodena palma odlično uništavaju formaldehid. Bršljan, zmajevac, svekrvin jezik i zlatna puzavica filtriraju benzen iz vazduha, dok palma smanjuje nivo amonijaka, a mirni ljiljan pretvara aceton u netoksičnu supstancu. Gerberi, hrizanteme, azaleje i božićne zvezde pružaju bogatstvo boja svojim raskošnim cvećem, a takođe imaju i efekat biofiltera. Da biste postigli odgovarajući efekat filtriranja vazduha, svoje okruženje treba da pretvorite u raskošnu oazu u zatvorenom prostoru. Jedna biljka ili se neće izboriti sa isparenjima iz računara, štampača i farbi.

Comments