Kolačiće koristimo da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj veb-lokaciji. Ako nastavite da pregledate ovu veb-lokaciju, prihvatate naše korišćenje kolačića. Saznajte više tako što ćete pročitati Kolačići

Nova želja za životom na selu

Bašte koje poseduju ruralni šarm nikada ne izlaze iz mode jer one zadovoljavaju želju za uživanjem u prirodnoj atmosferi i opuštenim letnjim danima.

Šarmantna seoska bašta

Početkom 18. veka, manje seoske kuće postaju popularne kao domovi niže vlastele koja nije mogla da priušti velike plemićke kuće. Međutim, do početka viktorijanske ere, sredinom 19. veka, manje seoske kuće su postale veoma tražene među bogatom višom klasom, koja je žudela za romantičnim boemskim načinom života u ukusno uređenom, ali relativno jednostavnom okruženju. Tradicionalna seoska bašta nema pravilne linije, simetrične strane ili hladne materijale. Najvažnije je da izgleda što je prirodnije moguće! Ovakav koncept se svuda oseća – u aranžmanu i kompoziciji cveća jarkih boja, izboru materijala za ograde i staze i pojedinačnom izboru ukrasa. Romantične ruže i nežni klematis se visoko penju duž umetnički ukrašenog držača od kovanog gvožđa. Keramičke ili staklene kugle koje svetlucaju među šarenim letnjim cvećem i prelepom žbunju daju jedinstveni pečat.

Ruralna letnja svežina za svaku baštu

Uz nekoliko trikova možete da udahnete šarm seoske kuće bilo kojoj bašti. Prvi korak je da jasno podelite leje. Obično se ispostavi da je ono što na prvi pogled može izgledati pomalo divlje dobro osmišljeno i planirano. Bujni zasadi vrkute, zdravca, vučjaka, delfinijuma i belih rada će obezbediti dovoljno materijala za rad u svakoj leji. Nekada su najvažnije biljke seoskih bašta bile korisne biljke kao što su paradajz, tikvice, kupus i zelena salata, a sada su im se pridružile i biljke koje su lepe na izgled, na primer neven, potočarka i španska grahorica. Izuzetan spoj različitih oblika, boja i visina je ono što seosku baštu čini toliko privlačnom. Priroda se takođe ogleda i u neobaveznim vrstama materijala izabranim za staze koje vode između leja sa cvećem i povrćem – bilo da je reč o kamenu, šljunku ili malč foliji.

Comments