Kolačiće koristimo da bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj veb-lokaciji. Ako nastavite da pregledate ovu veb-lokaciju, prihvatate naše korišćenje kolačića. Saznajte više tako što ćete pročitati Kolačići

Mirisna cvetna leja namenjena deci

Prizor predivnog cveća kako raste iz sićušne semenke je neponovljivo iskustvo za decu. Najbolji doprinos tome je da deca dobiju svoju leju za sadnju kako bi sama doživela prirodu i eksperimentisala.

Prirodnjaci u sopstvenim cvetnim lejama

Deca obožavaju da kopaju zemlju, sade cveće, beru povrće, jedu slatke bobice i gledaju kako se suncokret okreće prema suncu. Da biste im pružili mogućnost da osete veliko zadovoljstvo koje donosi baštovanstvo, male prirodnjake bi trebalo približiti prirodi na zabavan način. Čulna iskustva kao što su milovanje mekane trave, mirisanje sveća i posmatranje nežnih latica mogu da predstavljaju trenutke istinske sreće. Bilo bi savršeno kad biste vašim malim baštovanima omogućili da malo sami uređuju baštu. Čak i trogodišnjaci rado pomažu u bašti. U njihovim lejama - od jednog kvadratnog metra ili dva – mogu da eksperimentišu koliko im je volja i da brinu o svojim biljkama. Biljke koje nisu zahtevne za održavanje, kao što su bele rade i potočarka su idealne za mlade baštovane. Na decu takođe ostavlja jak utisak visoko i mirisno cveće. Cvetne leje namenjene deci treba da budu na dobrom rastresitom zemljištu i kružnog oblika, tako da su biljke nadohvat ruke. Žardinjere i saksije su idealne za početno eksperimentisanje sa uzgajanjem cveća i biljaka.

Probni kurs za decu

Deca vole sve što brzo raste – na primer jagode ili zevalice - ono što je šareno, ukusno ili lepo miriše. Takođe, biljke koje imaju poznat miris bude znatiželju kod dece. Postoji nekoliko vrsta takvih biljaka, na primer bela rada i kosmos sa mirisom čokolade, drvo gumenih medvedića (cephalophora aromatica), nana, kadifa, banana-menta i mnoge druge. Protrljajte lišće nane ili estragona između prstiju da bi aromatični miris ispunio vazduh. Berba sopstvenih useva za ishranu je čak i uzbudljivija od dodirivanja i mirisanja. Bilo da je reč o jestivom cveću potočarke, tikvicama, jagodama i malinama ili paradajzu i šargarepi, deca će to uvek pamtiti kao nezaboravno iskustvo.

Comments